16 / 05 / 2024

İstanbulun plajları

İstanbulun plajları

İstanbul'daki 515 kilometrelik kıyı şeridinde bulunan sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantlarında, 42 mobil ekiple her gün temizlik çalışması yapılıyor.

İstanbul’un 81 plajının tamamı temiz ve yüzülebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. Rapora göre İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlerde...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Sarımsaklı Plajları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu!

Balıkesir’in dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları resmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Turizm cenneti olan Ayvalık Sarımsaklı Plajları 10 yıl boyunca tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak.

Plajların su kalitesine internetten takip!

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak. Uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.

1949 yılında Florya Plajları'nı Belediye işletecekmiş!

Senede 150 bin lira gelir getireceği ümit edilen Florya Plajları'nı 1949 yılında Belediye işletecekmiş. Plajlardan elde edilen gelirler belediye işlerine sarf edilecekmiş. Ayrıca Çırağan Sarayı'nın yerinde otel yaptırılacakmış.

Erdek'in Ocaklar plajlarını yosunlar sardı!

Balıkesir'in Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor. Belediye ekipleri, turistlerin şikayetlerinin artması üzerine işmakineleriyle her gün yaklaşık 50 ton yosun temizlenmeye çalışıyor.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İstanbul'un Alaçatı'sı yine halk plajları oldu!

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Çevre Bakanlığı'ndan Ölüdeniz ve Belcekız plajları açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında “Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti” şeklinde beyanlar yer almıştır. İddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Kemer'deki plajların üçte biri halka açıldı!

Kemer Kaymakamlığı’nın talimatıyla ilçe merkezinde özel işletmeler tarafından işletilen plajların üçte birlik bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Sahillere uyarı tabelası koyan kaymakamlık, Ayışığı Plajı’nda denetim yaptı.

Belcekız ve Ölüdeniz plajlarının ihalesi durduruldu!

Fethiye İlçesi'nde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir getirdiği açıklanan dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının 2 milyon 690 bin liraya ihale edilmesi üzerine yapılan itiraz sonucunda mahkeme, ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi...

İstanbulun plajları Haberi

İstanbulun plajları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin kıyı şeridindeki sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantlarını 42 mobil ekiple her gün temizliyor.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2005'ten itibaren şehrin plajlarını denize girilebilir hale getirirken, cankurtaran ve temizlik çalışmalarıyla plajlardaki hizmet kalitesini de en üst seviyede tutuyor.


Yapılan ölçümlere göre, Güneş, Menekşe ve Caddebostan gibi merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su kalitesi, rahatlıkla denize girilebilecek ölçüde temiz durumda.


Plajlardaki temizlik ve bakım çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İSTAÇ'ın denetiminde 180 personel ve 8 özel plaj temizleme makinesiyle sürdürülüyor.


İstanbul'un 515 kilometrelik kıyı şeridindeki sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantları, 30 daimi ve 12 yazlık ekiplerden oluşan toplamda 42 mobil ekiple her gün temizleniyor.


Yaz aylarında özellikle lodosun etkili olduğu günlerde yoğunlaşan yosunların temizliğine özel önem veriliyor....