08 / 05 / 2024

istanbulun tarihi alanları

istanbulun tarihi alanları

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örgütü (UNESCO), İstanbul'un tarihi miras alanlarını Dünya Miras Komitesi'nin en iyi uygulama listesine dahil etti. 26 uygulama örneğinin yer aldığı liste haberimizde yer alıyor...

KPSS’den 70 alanlar dikkat! BDDK sözlü sınavla çok sayıda personel alıyor! Son başvuru tarihi 19 Şubat 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çok sayıda personel alıyor! KPSS’den 70 alanların başvurabileceği ilana son başvuru tarihi 19 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

50 bin konutluk kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İnşallah bayramdan sonra eylem planımızı açıklayacağız ve ilk etapta 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini aynı anda başlatmak suretiyle, tarihi alanların, riskli alanların dönüşümünü aynı anda başlatmış olacağız" dedi...

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017!

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017 ne zaman?

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi tanıtıldı!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından çeşitli turistik ve tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla hazırlanan projeler sayesinde Konuralp Antik Kenti gelecek nesillerin kültür mirası haline gelecek.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Kentsel dönüşüm alanlarındaki tarihi yapılar mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan tarihi yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.

Mersin'de kentsel tasarım ve yenileme çalışmaları başladı!

Mersin'de Yoğurt pazarı, Silifke Caddesi, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi ve Atatürk Evi Çevresi’nde yapılacak olan proje özellikle tarihi alanların yenilenmesi ve korunması anlamında önemli bir çalışma olacak.

Bitlis Adilcevaz’daki tarihi camilerin çehresi değişecek!

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.

Zermeram Evleri Konya teslim tarihi!

Zermeram Evleri Konya teslim tarihi 36 ay olarak belirtiliyor. Konya'nın Meram ilçesinde inşa edilen projede yüzme havuzu, fitness ve spor alanları gibi sosyal imkanlar sunuluyor.

Muğla Kavaklıdere'de tarihi alanlar yenilenecek!

Muğla Kavaklıdere Belediyesi'nin Güney Ege Kalkınma Ajansı'na sunduğu 'Dört Mevsim Yerküpe, Alternatif Turizm İle Ziyaretçilerini Kucaklıyor' projesinin ihale süreci tamamlandı.

Terrace Koru teslim tarihi!

Terrace Koru teslim tarihi 2017 yılı Aralık ayı olarak belirlendi. Çeşitli sosyal yaşam alanlarına yer verilen proje 3 blok halinde hayata geçiriliyor.

istanbulun tarihi alanları Haberi

istanbulun tarihi alanları


1972 yılında imzalanan Dünya Kültürel ve Doğal Alanların Korunması Sözleşmesi'nin 40. yılı nedeniyle UNESCO'nun kültür miraslarını yereldeki korunma durumları, insanlık açısından taşıdığı değer gibi kriterlere göz önüne alınarak belirlediği ve 26 yerin bulunduğu "en iyi uygulama" listesinde İstanbul, Yunanistan'dan Akropolis, Japonya'dan Kyoto Tarihi Anıtları ve Tataristan'dan Kazan Kremlin Tarihi ve Arkeolojik Kompleksi ile yer alıyor.


UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO'nun en iyi uygulama listesine giren tarihi yarımadanın, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bakımından dünyaya örnek olduğunu söyledi.


İstanbul'un korunmasıyla ilgili ulusal ve uluslararası bazı sorunları olduğunu hatırlatan Oğuz, bunların zamanla Türkiye'nin duyarlılığı, UNESCO'nun çabaları ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla çözülmeye çalışıldığını belirtti.


Oğuz, "İstanbul'un Dünya Miras Komitesi tarafından en iyi uygulama örnek listesine...