05 / 05 / 2024

İstanbul\'un tarihi

İstanbul\'un tarihi

Marmara Belediyeler Birliği'nin İstanbul Dersleri kitaplaştırılarak yayınlandı

Maçka'daki kat sayısı yükseltilen yurt binası inşaatına mimarlardan tepki!

İstanbul’un tarihi dokusu ve eski tarz mimarisi ile dikkat çeken semti Maçka’da yapılan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen binanın son hali görenlerin, çevre sakinlerinin ve mimarların tepkisini çekti.

Galata Kulesi 8 yıldır yeniden açılmayı bekliyor!

İstanbul’un tarihi sembollerinden olan Galata Kulesi’ndeki restorasyon 8 yıldır tamamlanıp, açılmayı bekliyor.

Rumeli Hisarı'ndaki restorasyon 2 yıl sürecek!

İstanbul’un tarihi simgesi Rumeli Hisarı uygulanmayan restorasyon projesi sebebiyle ayakta zor duruyor. 6 yıldır kurtarılmayı bekleyen Rumeli Hisarı’nın kale ve burçları bakımsızlık yüzünden kapalı halde...

Turiste ev kiralayarak ayda 6 bin lira kazanabilirsiniz!

İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinde bulunan eviniz varsa, yurtdışından gelen turistlere kiralayarak aylık 6 bin TL para kazanabilirsiniz. Denize kıyısı olan yazlık bölgelerdeki lüks villalarda bu rakam 20 binlere çıkıyor.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Karmod, Prefabrik Ofis binasıyla Galataport’ta!

Karmod Satış Müdürü Yüceer, "İstanbul’un tarihi merkezlerinden Galata ve Karaköy bölgesi içerisindeki bu önemli projede yapılarımızla yer almak heyecan verici" diye konuştu. 

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açıldı!

İstanbul'un tarihi hastane binası olan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin restorasyonu tamamlandı. Hastane, İstanbul Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

31.6 milyon TL'ye Pera’da oteli yap, 32 yıl işlet!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un tarihi bölgesi Pera’da bin 448 metrekarelik arsasını 31.6 milyon liraya otel yapımı karşılığı 35 yıl süreliğine kiralama ihalesine çıkardı.

Eyüpsultan Baharyaka'nın satış ofisi açıldı!

İstanbul’un tarihi dokusuna sahip ilçesi Eyüpsultan’da Oferka İnşaat Yatırım Ve A.Ş., EK ve BRK İş Ortaklığı ile hayata geçirilecek olan 593 konutluk Baharyaka Eyüpsultan projesinin satış ofisi açıldı.

Musul'un tarihi çarşısı yeniden imar edilecek!

Terör örgütü DEAŞ ile savaşta büyük zarar gören Musul'un tarihi çarşısı eski haline uygun şekilde yeniden inşa edilecek.

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Eyüp'teki markalı 5 konut projesi!

İstanbul'un tarihi ilçelerinin başında gelen Eyüp'te markalı konut projeleri geliştirilmeye devam ediliyor.  Peki Eyüp'te hangi konut projeleri bulunuyor. İşte Eyüp'teki markalı 5 konut projesi...

İstanbul'un incelikleri gözeten yapılara ihtiyacı var!

İstanbul’un tarihi ve estetik dokusunu korumakla beraber nasıl dokunuşlara ihtiyacı var? İstanbul'un değeri mimari açıdan nasıl bilinmeli? İşte bu soruların cevapları...

İstanbul\'un tarihi Haberi

İstanbul\'un tarihi

Marmara Belediyeler Birliği'nin `İstanbul Dersleri' ana başlığıyla sürdürdüğü etkinlikler, "İstanbul: Kent ve Medeniyet" ismiyle kitaplaştırıldı. İstanbul üzerine araştırmaları ve çalışmaları olan tanınmış akademisyenleri ağırlayarak, bilinen en eski İstanbul'dan, günümüzün büyük metropolüne kadar birbirinden farklı konulara değinilen seminerlerde kamu görevlileri kadar üniversitelerin sosyal bilimler ile alakalı bölümlerinde okuyan öğrencilerin de ilgisini çekmişti.

Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Recep Bozlağan, Yrd. Doç. Dr. Nail Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Aynur Can'ın editörlüğünü yaptığı eserde, İstanbul'un tarihi, kültürel ve yönetim boyutunun dününe, bugününe ve yarınlarına vurgu yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in yanı sıra, İstanbul üzerine farklı araştırmaları olan Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Semavi Eyice başta olmak üzere çok sayıda...