28 / 04 / 2024

istasyon parkı gaziantep

istasyon parkı gaziantep

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Kurt İnşaat Mira Park'ta her katta tek daire avantajı!

Kurt İnşaat imzasıyla Gaziantep'te hayata geçirilen Mira Park projesinde her katta tek daire avantajı sunuluyor.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Gaziantep İstasyon projesi iddialı geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, İstasyon projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Düzce tramvayının istasyon yeri hazır!

İstanbul caddesinde hizmete girecek olan Düzce Nostaljik Tramvay için 15 Temmuz Şehitler Parkı önünde istasyon ve bakım yeri inşa ediliyor.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı kapsamında Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı. Park, istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi.

Gaziantep'te imar değişikliğine yürütmeyi durdurma kararı!

Gaziantep 100'üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve imar planı değiştirilerek inşaata başlanılan 200 bin metrekarelik alanda mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Gaziantep'e 150 bin metrekarelik park müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kamulaştırılan 150 bin metrekarelik alana yeşil alan ve park yapacak.

Gaziantep Düztepe Karakolu'nun inşaatı tamamlandı!

Gaziantep Düztepe Çamlık Parkı'nın yanındaki Düztepe Karakolu yeni yerine taşınıyor. Yeni hizmet binası Çamlık Parkı'nın içinde yükseliyor.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Aşiyan Parkı’na istasyon!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi kapsamında Bebek Aşiyan Parkı’nda istasyon kurulması planlanıyor. İBB, proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Gaziantep Göllüce Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini Göllüce bölgesinde gerçekleştirdi.

Gaziantep İstasyon Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

istasyon parkı gaziantep Haberi

istasyon parkı gaziantep


Yıllardır miting ve özel kutlamaların yapıldığı İstasyon Meydanı artık daha canlı ve göreselli bir şekilde “Büyükşehir İstasyon Parkı’ olarak Gazianteplilere hizmet verecek. Toplamda 72 bin metre kare alan üzerine kurulan parkın 26 bin metre karesi yeşil alan oldu. Yaklaşık 9 bin metre kare alan olan GAR Meydanı ise yenilerek park alanına dahil edildi. Gazianteplilerin yanında anıtsal ve tarihsel bir degeri olan GAR binası ise daha modrenize edilerek parka ayrı bir güzellik kattı.


Parkın hemen yanı başında bulunan ve terk edilmiş olan eski lojmanlar restore edilip yeniden fonksiyonlandırılarak tarihi değeri açısından yaşatılmaya devam ediliyor. Parkın içinde ayrıca, Devlet Demir Yollar’ından temin edilen gerçek vagon ve lokomotivler kafeteryalara dönüştürüldü.


Lokomotifler alanın konseptine dönüştürülerek meydana canlılık kazandırıldı ve meydanın anısı yaşatılmaya devam ediliyor. Meydanda...