10 / 05 / 2024

istihdam artışı faktörleri

istihdam artışı faktörleri

Turizm istihdam artışında büyük rol oynadı. Türkiye'de son beş yılda ülke genelindeki sigortalı çalışan sayısı artışında yüzde 16,2 ile turizm sektörü ilk sırada yer aldı...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

İstihdam edilenlerin sayısı bir yılda 667 bin artarak 31 milyon 686 bine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı geçen sene Ağustos ayında 31 milyon 19 bin iken bu sene Ağustos ayı itibarıyla 667 bin kişi artış göstererek 31 milyon 686 bine çıktı.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

İŞKUR, huzurevlerine KPSS şartı olmaksızın personel ve işçi alımı için online başvuru sürecini başlattı. İlgilenen adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilme fırsatını yakalayabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilirler. Hangi kadrolarda alım yapılacak, şartlar neler? 

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPER bünyesinde istihdam etmek üzere öğretim, hastane ve uzman alanlarında KPSS şartsız personel alacak. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartının talep edilmediği öğrenildi.

İl Özel İdaresi KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor! Başvurular bugün son! Elinizi çabuk tutun

Kamuda istihdam etmek isteyen binlerce kişi araştırmalarına devam ediyor. İŞKUR tarafından yapılan duyuruda, il özel idaresinin KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular için son gün bugün. Elizi çabuk tutun. İşte başvuru şartları...

Altın neden yükselir, neden düşer? İşte altın fiyatlarının etkileyen etkenler!

Altın fiyatları, talep ve arz dengesi, para politikaları, jeopolitik riskler ve enflasyon beklentileri gibi faktörlerin etkisiyle sürekli olarak dalgalanıyor. Yatırımcılar ve piyasa uzmanları, altının değerini belirleyen bu faktörleri yakından takip ediyor. İşte altın fiyatlarındaki dalgalanmaların

istihdam artışı faktörleri Haberi

istihdam artışı faktörleri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan açıklamaya göre, mayıs ayı verilerine göre Türkiye'de sigortalı çalışan sayısı, son 5 yılda 3,8 milyon artarak 12,3 milyona ulaştı. Bu dönemde, turizmdeki sigortalı çalışan sayısı da 277 binden 902 bine yükseldi.


Ar-Ge Birimi uzmanlarınca yapılan hesaplamalara göre, ülke genelindeki sigortalı sayısındaki artışın yüzde 16,2'si turizmden kaynaklandı. Turizm sektörü, performansıyla ilk sırada yer alırken, yüzde 12,4 ile inşaat sektörü ikinci, yüzde 10,9 ile perakende sektörü üçüncü oldu. İstihdamdaki artışa yiyecek-içecek sektörü yüzde 9, konaklama sektörü yüzde 6 dolayında katkı yaptı. Öte yandan, turizmdeki sigortalı sayısı, 2009 yılında, ülke genelinin yüzde 3,3'ü iken, 2013 yılında bu oran yüzde 7,3'e ulaştı.


Ar-Ge uzmanlarının yaptığı değerlendirmeye göre, turizmde sigortalı sayısındaki artış, yeni iş olanaklarının yaratılması,...