29 / 04 / 2024

İstiklal Caddesi tarihi binaları

İstiklal Caddesi tarihi binaları

1943 yılında Eğitim Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Odeon binasını Akşam Sanat Mektebi tesis etmek üzere satın almaya karar vermiş ve bina sahipleriyle 167 bin lira üzerinden pazarlık yapmış.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kıran İstiklal Caddesi dünyadaki AVM'leri solladı! 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre İstiklal Caddesi, Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kırdı...

Kemer Çamyuva İstiklal Caddesi yeni çehresine kavuşuyor!

Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çamyuva Mahallesi İstiklal Caddesi'nin çehresini yeniliyor. Kemer halkına yeni bir hizmet kazandırmak için çalışmalarda bulunuluyor.

Boyner 2020'nin ilk mağazasını İstiklal Caddesi'nde açtı!

Türkiye'de bu yıl 12 yeni mağaza açacağını duyuran Boyner, 2020 yılının ilk mağazasını İstanbul'un gözde semtlerinden İstiklal Caddesi'nde açtı...

Boyner, İstiklal Caddesi'nde 5 katlı yeni mağazasını açtı!

Boyner, İstiklal Caddesi'nde yer alan 5 katlı yeni mağazasını hizmete açtı. Boyner bu yıl toplamda 12 yeni mağaza açacak.

İstiklal Caddesi'nde 6. kattan düşen işçi öldü!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 7 katlı binada çalışan işçi 6. kattan düşerek, yaşamını yitirdi. Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

İstiklal Caddesi'deki Casa Garibaldi binası restore edildi!

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Casa Garibaldi binası titiz bir çalışma ile restore edildi. 134 yıllık bina restore edilirken içinde adeta yeni bir tarih çıktı.

İstiklal Caddesi'ndeki mağazalarda doluluk yüzde 100'e çıktı!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada "Şu anda İstiklal Caddesi'ndeki dükkanlarda doluluk yüzde 100. Boş dükkan yok diyebiliriz." dedi.

İstiklal Caddesi'ne dönüş başladı!

İstiklal Caddesi, her dönem İstanbul’un en gözde bölgelerinden biri. Ahmet Rasim'in Şehir Mektupları eserinde övgüyle söz edilen bölge şimdilerde yeniden moda oldu. Bir ara ilginin azaldığı İstiklal Caddesi'ne dönüş başladı...

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi!

Ankara, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içerisinde bulunan alanlar İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi...

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

İstiklal Caddesi’nde çevre düzenlemelerine geçiliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın söz verdiği tarihte inşaat çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nde çevre düzenleme çalışmalarına geçiliyor.

İstiklal Caddesi tarihi binaları Haberi

İstiklal Caddesi tarihi binaları



Odeon binası


Sahibi 130 bin liraya itiraz etti


    Maarif Vekaleti, yeni bir Akşam Sanat Mektebi tesis etmek ve daha ziyade yapılacak mallar için bir meşher kurmak üzere Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki eski Odeon binasını satın almaya karar vermiş ve binanın sahipleriyle 167 bin lira üzerinden pazarlık yapmıştı. 

    Sonradan binanın istimlak yoluyla satın alınmasına lüzum görülmüş ve bir tahmin heyeti teşkili Belediye Reisliği'ne bildirmiştir. Bunun üzerine Umumi Meclis tarafından Meclis azasından mürekkep teşkil edilen bir fiyat tahmini heyeti, binanın satış bedelini 110 bin lira üzerinden tespit etmişti. Fakat evvelce yapılan pazarlıkla bina sahiplerine 167 bin lira bir...