29 / 04 / 2024

istiklal pasajları

istiklal pasajları

Beyoğlu’nda, Meşrutiyet Caddesi ile Sahne sokağı arasında yer alan Aynalı Pasaj olarak da bilinen Avrupa Pasajı, 1936 yılında 172 bin liraya Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Beyoğlu'na 104 odalı yeni otel geliyor! İstiklal Caddesi'ne komşu!

Yenimelek Turizm Beyoğlu'ndaki yeni otel projesi için düğmeye bastı. 104 odalı otel projesi 206 milyon 779 bin TL'ye mal olacak...

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kıran İstiklal Caddesi dünyadaki AVM'leri solladı! 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre İstiklal Caddesi, Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kırdı...

Beyoğlu İstiklal Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, İstiklal Mahallesi, 1644 ada, 13 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Demirören'in İstiklal Caddesi'ndeki AVM'si, Denizbank'ın oldu! AVM'nin ismi İstiklal AVM olarak değişti! 

Ziraat Bankası’ndan kullandığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemeyen Demirören Holding'in, İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Demirören İstiklal AVM'yi, Denizbank'a devrettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ümraniye İstiklal Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, İstiklal Mahallesi, 1791 ada, 16 ve 19 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

İstiklal Caddesi'ndeki Afrika Han otel olacak!

İstanbul'un ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde bulunan Afrika Han, 168 odalı otel oluyor. 

Murat Kurum: Depremle mücadeleyi istiklal mücadelesi olarak görüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Biz bakanlık olarak, depremle mücadeleyi sadece bir istikbal mücadelesi olarak değil, dahası istiklal mücadelesi olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Kemer Çamyuva İstiklal Caddesi yeni çehresine kavuşuyor!

Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çamyuva Mahallesi İstiklal Caddesi'nin çehresini yeniliyor. Kemer halkına yeni bir hizmet kazandırmak için çalışmalarda bulunuluyor.

Boyner 2020'nin ilk mağazasını İstiklal Caddesi'nde açtı!

Türkiye'de bu yıl 12 yeni mağaza açacağını duyuran Boyner, 2020 yılının ilk mağazasını İstanbul'un gözde semtlerinden İstiklal Caddesi'nde açtı...

Boyner, İstiklal Caddesi'nde 5 katlı yeni mağazasını açtı!

Boyner, İstiklal Caddesi'nde yer alan 5 katlı yeni mağazasını hizmete açtı. Boyner bu yıl toplamda 12 yeni mağaza açacak.

GLR Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstiklal Şubesi açıldı!

GLR Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstiklal Şubesi İstanbul Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

istiklal pasajları Haberi

istiklal pasajları

Emlak ve Eytam Bankası İlanları


Galatasaray'da Avrupa Pasajı Satılıktır.


Bankamızın malı olan, İstanbul'da Galatasaray'da yirmi iki dükkanı müştemil, Avrupa Pasajı namıyla maruf çarşı, peşin para ile ve kapalı zarf usulü ile satılmak üzere artırmaya konulmuştur. İhalesi 29/1/1936 tarihine tesadüf eden, çarşamba günü saat on dörtte Ankara'da idare meclisimiz huzurunda yapılacaktır.

İsteklilerin şubemize müracaatla tafsilat ve bir lira mukabilinde bir şartname alarak şartnamede yazılı hükümler dairesinde bedelin beşte biri nispetinde 34,400 lira depozito ve teklif mektuplarını nihayet 27/1/1936 pazartesi günü saat on dörde yetişebilmek üzere posta ile iadeli taahhütlü olarak Ankara'da Genel Direktörlüğü'müze göndermeleri.


(1936 yılında Reşat Altın 9.7 liraymış.)


Son Posta 18 İkincikanun (Ocak) 1945



Abdullah Kutalmış...