18 / 05 / 2024

istimlak bedeline itiraz etmek

istimlak bedeline itiraz etmek

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor. Peki, istimlak itiraz süresi ne kadardır?

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

İstimlak itiraz dilekçeleri!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

İstimlaka itiraz edilir mi?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamu yararı kararı ile istimlak edilebiliyor. Peki, istimlaka itiraz edilir mi? İstimlaka nasıl itiraz edilir?

İstimlak kararına itiraz süresi!

Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Kişiler istimlak kararına itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz süresi!

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

istimlak bedeline itiraz etmek Haberi

istimlak bedeline itiraz etmek

İstimlak itiraz süresi!

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor.


İstimlak işlemlerinin nasıl yapıldığı, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin oluyor.


Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi için itiraz edilemiyor. Ancak istimlak bedeline itiraz edilebiliyor. Peki, İstimlak itiraz süresi ne kadardır?


2942 sayılı kanuna göre, istimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak yapılabiliyor.


Madde 11 – 15 inci madde uyarınca oluşturulacak bilirkişi kurulu, kamulaştırılacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte giderek, hazır bulunan ilgilileri de...