07 / 05 / 2024

istimlak edilecek yerler

istimlak edilecek yerler

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bodrum katlarının istimlak edilmesi hakkında soruyu yanıtlıyor. İşte, Tamer Heper'in köşe yazısı..

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Kamu arazileri ihalesiz tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre, ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerler, ihalesiz turizmcilere tahsis edilecek.

Adolf Hitler’in doğduğu ev istimlak edilecek!

Avusturya Hükümeti, Nazi sempatizalarının ilgi odağı haline gelmesini engellemek için Adolf Hitler’in doğduğu evi istimlak etmeyi planlıyor. Karar, Nazilerin ilgisinin nasıl durdurulabileceği konusunda devam eden istişarelerin ardından alındı.

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

Çayırova Akse Mahallesi'nde dere yatağındaki evler istimlak edilecek!

Kocaeli Çayırova Belediye Meclisi'nin gündem maddelerinde en ilgi çekeni ise Akse Mahallesindeki imar plan tadilatları oldu. Şevki Demirci dere kenarında, yürüyüş yolu civarındaki evlerin bedelleriyle birlikte tamamen istimlak edileceğini dile getirdi.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

Düzce'nin 5 yıllık imar planına ek yerler belirlenecek!

Düzce Belediyesi tarafından 5 yıllık imar planına dahil edilecek yerler Eylül ayı içinde yapılacak meclis toplantılarında gündeme alınacak.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1940 yılında İstanbul'da ahşap evler istimlak edilecek!

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

1938 yılında Taksim Kışlası istimlak edilecek!

Meşrutiyet'in ilanı sıralarında bir Fransız şirketine satılan Taksim Kışlası ve müştemilatı 1938 yılında 500 bin liraya istimlak edilecekmiş. Kışla istimlak edildikten sonra yerine yapılacakları Mimar Prost belirleyecekmiş.

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir?

Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerler yeniden orman olabiliyor. Peki, yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir? Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nasıl tespit edilir?

Bodrum katları istimlak mı edilecek?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bodrum katlarının istimlak edilmesi hakkında soruyu yanıtlıyor. İşte, Tamer Heper'in köşe yazısı..

istimlak edilecek yerler Haberi

istimlak edilecek yerler

İstanbul'da bulunduğum sette bir söz yayıldı. Deniliyor ki: Bodrum katı olan binalar yıkılacak. Bodrum katların tapuda yüksek giriş olarak tescili, aksi halde bodrum katlarının istimlak edilerek devlet tarafından veya çok düşük bedelle müteahhitler tarafından alınacak. Bu konuda bilgi verir misiniz? S.B


Ben böyle bir şey duymadım. Bana yazan yüzlerce (hatta binleri geçen) okuyucu başvurusu içinde de böyle bir probleme rastlamadım. Ancak söylenenin de hem yasa yönünden hem de mantık yönünden (son zamanlarda mantık da geçerli değil ama) olabilir bir şey olduğunu sanmıyorum. Sebebi şu: Kentsel dönüşümün amacı bodrum katları yok etmek değil, depreme dayanıksız binalan yıkıp yerine depreme dayanıklı bina inşa etmek. Bodrum katı olan binalar depreme dayanıksız olarak kabul edilebilir mi? Hayır edilemez, dolayısı ile sırf bodrum katı var...