14 / 05 / 2024

istimlak edilen yerin geri verilmesi

istimlak edilen yerin geri verilmesi

İstimlak işlemlerinin düzenlendiği Kamulaştırma Kanunu gereğince bazı hallerde istimlak edilen yer geri verilebiliyor. Peki, istimlak edilen mal sahibinin geri alma hakkı var mı? İşte istimlak edilen yerin geri alınması..

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Vekalet ilişkisi içinde alacakların zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizim bir ev yerimiz ve içinde müstakil ev vardı. Devlet istimlak etti. Babam istimlak edilen yerle ilgili olarak “Paramı alabilir” diye güvendiği birine vekalet vermiş. Bu kişiyi nasıl bulabilirim, hangi yolu izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı

Kütahya OSB için istimlak edilen arazilerin bedelleri mecliste!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyünde kurulacak OSB için istimlak edilen arazilerin bedellerinin köylülere ne zaman ödeneceği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kütahya Emet'te yıkım çalışmaları başladı!

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Osmanlı döneminde kurulan ve daha sonra önce istimlak edilen Çalcağıl köyünde yıkım çalışmaları başlatıldı.

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Silivri'nin 1/1000'lik planı onaylandı!

Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması tahsis edilen yerin 1/5000’lik planlarından sonra 1/1000’lik imar planı da İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti.

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile yüzde 35'i istimlak edilen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, “Burası Fatih Sultan Mehmet'in nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır” dedi.

Bingöl'de istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı!

Bingöl Ovasında 2010 yılında başlayan 16 Köy ve 6.500 ha alanda yürütülmekte olan “Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi” çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

Akdağmadeni Büyük Meydan Projesi hayata geçiyor!

Yozgat Akdağmadeni Belediyesi’nin Kent Meydanı projesi kapsamında istimlak çalışmaları sürüyor. 600 bin TL'ye istimlak edilen 3 katlı bina yıkılarak meydanda yeni düzenlemeler yapılacak. İşte ayrıntılar...

istimlak edilen yerin geri verilmesi Haberi

istimlak edilen yerin geri verilmesi

İstimlak edilen yerin geri alınması!

İstimlak işlemlerinin düzenlendiği Kamulaştırma Kanunu gereğince; İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya kanunda belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilirler.


Kanun gereğince bazı hallerde istimlak edilen yer geri verilebiliyor.İstimlak edilen yerin geri alınması ile ilgili esaslar Kamulaştırma Kanununun Dördüncü Kısmının İkinci Bölümünde açıklanıyor.


İstimlaktan Vazgeçme ve Geri Alma 


İdarenin tek taraflı vazgeçmesi 

Madde 21 – İdare kamulaştırmanın her safhasında kamulaştırma kararı veren ve onaylayan yetkili merciin kararı ile kamulaştırmadan tek taraflı olarak kısmen veya tamamen vazgeçebilir. Şu kadar ki, dava sırasında vazgeçme halinde dava giderleri ile harç, harcanan emek ve işin önemi gözetilerek mahkemece maktuen takdir olunacak avukatlık ücreti...