18 / 05 / 2024

istimlak yapabilecek kurumlar

istimlak yapabilecek kurumlar

Özel mülkiyete ait bir gayrimenkulü Devlet/Kamu mülkiyeti haline getirilmesi işlemine istimlak deniyor. Peki,hangi kurumlar istimlak yapabilir? İşte, istimlak yapabilecek kurumlar!

Hangi kurumlar istimlak yapabilir?

Özel mülkiyete ait bir gayrimenkulü Devlet/Kamu mülkiyeti haline getirilmesi işlemine istimlak deniyor. Peki,hangi kurumlar istimlak yapabilir? İşte, istimlak yapabilecek kurumlar!

Belediyeler kentsel dönüşüm projesi yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni uygulamasıyla belediyeler, finansman desteği alarak büyük kentsel dönüşüm projeleri yapabilecek. Bu projelerden elde edilecek gelir yeni çalışmalar için kaynağa dönüşecek.

Kama Eğitim Kurumları Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kama Eğitim Kurumları Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Çinkaya, Alperen Kürşat Çinkaya, Abdurrahman Kaa Çinkaya, Mustafa Çinkaya tarafından 31 Aralık tarihinde kuruldu.

Ataşehir'deki okul ve sağlık kurumları onarılacak!

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir'deki belediye hizmet binaları ve tesisleri ile okul ve sağlık kurumlarının bakım onarımlarının yapılması işini ihaleye çıkardı. Bina bakım onarım işi ihalesi, 12 Ocak 2015 tarihinde yapılacak.

Bodrum katları istimlak mı edilecek?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bodrum katlarının istimlak edilmesi hakkında soruyu yanıtlıyor. İşte, Tamer Heper'in köşe yazısı..

1929 yılında Fethi Paşa Yalısı 46 bin liraya istimlak edilecekmiş!

1929 yılında 12 metre genişliğinde açılacak olan Üsküdar - Beykoz Caddesinin başlangıç noktasında bulunan Fethi Paşa Yalısı ve Korusu istimlak edilecekmiş. Yalı için 46 bin lira istimlak bedeli hesaplanmış.

1966 yılında Sirkeci'de Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş!

1966 yılında Sirkeci - Eminönü sahili arasında kalan Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş. Böylece Florya Sahilyolu, geniş bir yolla Eminönü'ne bağlanacakmış ve trafik sıkışıklığı da giderilecekmiş.

1939 yılında Eminönü'ne 13 parça emlak istimlak edilecekmiş!

Reşat Altın'ın 15 liraya satıldığı 1939 yılında, Eminönü'nde yıktırılan Valide Han arkasında 13 parça emlak istimlak edilecekmiş. İstimlak edilecek 13 gayrimenkule sadece 110 bin lira kıymet biçilmiş.

İnşaat patronlarına göre yapı denetim kurumları denetlenmiyor!

HER geçen gün artan inşaat kazaları denetim mekanizmasının ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akla getirdi. İnşaat patronlarına göre yapı denetim kurumları denetlenmiyor, ‘denetlermiş gibi’ yapıyor.

Emlak vergisinden muaf olan kurumlar!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi ödemelerinde kimi kurumlar muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinden muaf olan kurumlar nelerdir? İşte emlak vergisinden muaf olan kurumlar..

Mersin'de resmi kurumlar şehir merkezinden taşınacak!

Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde, trafik yoğunluğunu azaltmak için uyguladıkları çalışmaları Mersin’de de yapacağını kaydeden Başkan Kocamaz, Mersin’deki resmi kurumları şehir merkezinden taşıyarak trafik yoğunluğunu azaltacaklarını söyledi...

Kamu kurumlarına beş yılda 25 hizmet binası yapıldı!

Kamu kurumlarına, hizmet binalarının zamanla değişen ihtiyaçlara cevap verememesi, fiziki imkanların yetersizliği ve artan iş yükü dolayısıyla yeni hizmet binaları inşa edildi. Kamu kurumlarına beş yılda 25 hizmet binası yapıldı.

İşte kamu kurumları kiraları!

Kamu kurumları kirada adeta birbirleriyle yarışıyor. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “Utanıyorum” dediği kira ödemede rekor ise 13 milyon 85 bin lira ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda bulunuyor.

istimlak yapabilecek kurumlar Haberi

istimlak yapabilecek kurumlar

Hangi kurumlar istimlak yapabilir?

Özel mülkiyete ait bir gayrimenkulü Devlet/Kamu mülkiyeti haline getirilmesi işlemine istimlak deniyor. Kamu menfaati gözetilerek özel mülklerin bedeli ödenmesi yoluyla el konulması olarak da tanımlanabiliyor. 


Yol, sulama kanalı, havaalanı gibi kamusal yapıların inşa edileceği bölgedeki araziler istimlak ediliyor. İstimlak karşılığında mal sahibine malın değeri ödeniyor ve malın mülkiyeti malı satın alan kuruma geçiyor. 


4650 Sayılı Kanun ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla düzenlenmiş olup, belediyeler, imar planları doğrultusunda park, yol, Metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı gibi kamu hizmet alanlarının genişlemesi için istimlak gerçekleştiriliyor.



İstimlak kararına karşı itiraz yolu açık oluyor. İstimlak kararına itiraz için 30 gün içerisinde idare mahkemesine, istimlak bedeline karşı itiraz içinse 30 gün içerisinde asliye hukuk mahkemesine...