28 / 04 / 2024

istinye itü metrosu son durunm

istinye itü metrosu son durunm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye-İTÜ-Kağıthane Raylı Sistem Projesini ihaleye çıkarıyor. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe’den başlayarak Ayazağa’nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB’den sonra İstinye’ye inecek.

12 soruda İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı!

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı nereden geçecek? Kaç istasyondan oluşuyor? Hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı...

İstinye-İTÜ-Kağıthane Raylı Sistem Hattı ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye-İTÜ-Kağıthane Raylı Sistem Projesini ihaleye çıkarıyor. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe’den başlayarak Ayazağa’nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB’den sonra İstinye’ye inecek.

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı ihalesi 26 Kasım'da!

İstinye - İTÜ - Kağıthane Metro Hattı uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

İstanbul Metrosu ve Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkıyor!

Topkapı ile 4. Levent'i birbirine bağlayacak, 1 milyar dolara mal olacak İstanbul Metrosu ve 700 milyon dolara mal olacak Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkarılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1990 yılında İstanbul Metrosu ve Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkartılacakmış!

1990 yılında Topkapı ile 4. Levent'i birbirine bağlayacak, 1 milyar dolara mal olacak İstanbul Metrosu ve Kocamustafapaşa ile Söğütlüçeşme arasında yapılacak, 700 milyon dolara mal olacak Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkarılacakmış.

Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlandı!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

1988 yılında, Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlanmış!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. Projenin hazırlanması 3.5 yıl sürmüş ve 5 milyar lira harcanmış.

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış!

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış. İstanbul Metrosu ve Tüp Geçit Projesi'nin fizibilite anlaşması, ABD adına Ankara Büyükelçisi'yle yapılmış ve proje masraflarını ABD karşılayacakmış.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılmış. Etüt ihalesi de yapılan proje, İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olacakmış.

İTÜ Metrosu imar planı askıda!

Şişli Ayazağa İTÜ Metrosu imar planı bugün askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ Metro Hattı projesini 17 Şubat 2014'te onayladı. İşte o İTÜ Metro Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı...

Dünyanın en eski ikinci metrosu 139 yaşında!

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı...

Dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel, 139. yaşını kutluyor!

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

istinye itü metrosu son durunm Haberi

istinye itü metrosu son durunm


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye- İTÜ- Kağıthane Raylı Sistem Projesini ihaleye çıkarıyor. Sarıyer, Ayazağa İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi ile Yenikapı’dan Maslak’a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa İstasyonu’ndan İstinye’ye bağlanacak. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe’den başlayarak Ayazağa’nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB’den sonra İstinye’ye inecek.


HALİÇ’E TRAMVAY PROJESİ

Öte yandan Haliç kıyısı boyunca yapılacak 13 kilometrelik tramvay hattı için ÇED süreci de başladı. İstanbul’un turizm ve tarih merkezi Tarihi Yarımada ve Haliç’te yapılacak yeni tramvay hattı için çalışmalar hızlandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanan tramvay hattının, ÇED süreci başladı.


Sarıyer...