06 / 07 / 2024

isveç kraliyet

isveç kraliyet

İsveç Kralı Carl Gustaf "yaratıcı önerilere" açık olduğunu belirterek, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mültecilerin konaklanması için kullanılabileceğini açıkladı.

İngiltere Kraliyet Ailesi'ne ait evlerin değeri ne kadar? 

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyelerinin yaşadıkları evler ve maliyetleri her zaman tartışma konusu oldu. Peki, bu evlerin değeri ne kadar? İşte detaylar...

Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

Katar Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en pahalı konutlarından iki tanesini 18,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 223 milyon TL) damga vergisi ödemeden aldığı ortaya çıktı.

Meghan Markle'nin 14.7 milyon dolarlık malikanesi!

Kocası Prens Harry ile İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılan Meghan Markle, 14.7 milyon dolarlık yeni evinde yeni yaşamına başladı.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Prens Harry ve Meghan Markle, Mel Gibson'ın evini satın aldı!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kanada'dan Los Angeles'a taşındığı ve ünlü oyuncu Mel Gibson'ın evini 12 milyon sterline satın aldığı söylendi.

Prens Harry ve Meghan Markle Malibu'dan 20 milyon dolarlık ev alacak!

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılmaya karar veren Prens Harry ve eşi Meghan Markle, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Malibu'dan 20 milyon dolarlık ev alacağı ortaya çıktı.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı için tedbir kararının kaldırılması isteniyor!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını söyleyen İtalya kraliyet ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması amacıyla kilise yetkilileri tarafından alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması isteniyor.

İsveç'te ev fiyatları Ocak'ta arttı!

Konut piyasası 2020 yılına hafif fiyat artışları ile başladı. İsveç'te ev fiyatları Ocak ayında artmaya başladı.

Prens Harry ve Meghan Markle kirasını zor ödüyor!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markl yeni hayatlarına Kanada'da devam ediyor. Çiftin kirasını zor ödediği iddia ediliyor.

Prens Harry ve Meghan Markle Kanada'ya taşınıyor!

Prens Harry ve Meghan Markle, İngiltere Kraliyet Ailesi’ndeki görev tanımları netleşene kadar Kanada'da yaşayacaklar.

isveç kraliyet Haberi

isveç kraliyet

Kral Gustaf daha önce Kraliyet Sarayı'nın mültecilerin kullanımına açılmasına ilişkin sivil inisiyatif çağrılarını reddediyordu. 


Kral'ın kullanma yetkisi altında bulunan taşınmazlar devlet kurumu olan "Milli Emlak" tarafından yönetiliyor. "Milli Emlak" kurumu da Kraliyet'ten gelen inisiyatifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 


ÇOK İYİ BİR DÜŞÜNCE

Kurumun Taşınmazlar Direktörü Johan Zetterberg, "Kullanılmayan taşınmazların değerlendirilmesi çok güzel bir düşünce" dedi. 


İsveç hükümeti gelen mültecilerin acil barınma ihtiyacı için kurumlara çağrı yapmıştı. Kraliyet Enformasyon Şefi Margareta Thorgren "Kraliyet Ailesi göçmen krizi konusundaki gelişmeleri kaygıyla izlemekte, kurumsal yardım kuruluşlarını herkesin yaptığı gibi çeşitli yollarla desteklemektedir" dedi. 


Margaretta Thorgren Milli Emlak'tan kullanılmayan taşınmazlarla ilgili bir talep gelmesi durumunda Kraliyet Ailesi'nin konuyu değerlendireceğini belirtti.


MUJICA DA TEKLİF ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica da geçen yıl görevde olduğu dönemde...