13 / 05 / 2024

İsveç Stockholm

İsveç Stockholm

İsveç'in başkenti Stockholm'de 140 yıllık tarihi bir kilise, cemaati olmadığı gerekçesiyle 3.5 milyon erouya satıldı. St. Paul Kilisesi'nin Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.

Stockholm; Avrupa'nın en yeşil başkenti!

İsveç'in başkenti Stockholm, Kent alanının yüzde 30'unu su, yüzde 30’unu da yeşil alanlar ve parklar oluşturuyor. 2010 yılında “Avrupa’nın En Yeşil Başkenti” unvanını aldı

İsveç'in eski belediye başkanı kirasını ödemek için çöp topluyor!

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, politikayı bıraktıktan sonra yeni mesleğiyle görenleri şaşırttı. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, 'Kiramı ödemem lazım' dedi.

Skane Hansa Holdıng Ab Merkezi İsveç İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Skane Hansa Holdıng Ab Merkezi İsveç İstanbul Merkez Şubesi bugün Kadıköy'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Burak Şaş tarafından kuruldu.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

Gayrimenkulde sanal tanıtım dönemi!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

İsveç'te ev fiyatları Ocak'ta arttı!

Konut piyasası 2020 yılına hafif fiyat artışları ile başladı. İsveç'te ev fiyatları Ocak ayında artmaya başladı.

IKEA Çin'deki mağazalarını kapattı!

İsveç merkezli mobilya devi IKEA koronavirüs salgını sebebiyle Çin'deki tüm mağazalarını geçici olarak kapattığını açıkladı...

Ahşabın sürdürülebilir mimari üzerindeki etkisi!

The Circle, İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliğiyle, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturulup konuşan Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar etkinlik serisi, ahşabın sürdürülebilir mimari üzerinde bulunan etkisi konuşuldu.

Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar serisi The Circle'da başlıyor!

İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliği ile, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturarak tartışan “Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar” etkinlik serisi Ekim ayından itibaren The Circle’da gerçekleşecek...

Yeşilköy'e yapılacak bungalov evlerin ihalesi iptal!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Florya Eğitim Tesisleri’nde Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç’ten ithal edilecek çam ağaçları ile yapmayı planladığı bungalovlar için açtığı ihaleyi iptal etti.

Esenyurt’ta İsveçlilere hayali daire satan avukat kayıplara karıştı!

Esenyurt’ta, aralarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşını dolandıran ve 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz kayıplara karıştı.

Dağ Mühendislik Avrupa turuna kaldığı yerden devam ediyor!

Geçtiğimiz Aralık ayında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik özel ön lansman etkinliğine imza atan Dağ Mühendislik, bu sefer de başarılı tanım organizasyonlarını 10 Mart’ta da Stockholm’e taşıyacak..

İsveç Stockholm Haberi

İsveç Stockholm

Başkent Stockholm'ün en ünlü caddesi Södermalm'da bulunan tarihi St. Paul Kilisesi'nin 3,5 milyon euro’ya Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.


İsveç basınına konuşan kilisenin başkanı Bo Berglund, kiliseye kimsenin gelip gitmediğini belirterek, "Cemaatsizlikten kapısına kilit vurulan tarihi yeri sonunda satışa çıkardık'' dedi.


1876 yılında yapılan 575 metrekarelik kilisesinin sadece 90 üyesi olduğu açıklandı.Kiliseyi satın alıp büyük bir gece kulübüne çevirmek isteyen kişiler bulunduğu, ancak ihale sonucu yapının belediyeye kaldığı belirtildi.Kiliseyi satın aldıklarını resmi internet sitesinden duyuran Stockholm Büyükşehir Belediyesi ise kilisenin toplanma alanı ve konferans salonu olarak, ayrıca kültür faaliyetleri için kullanılacağını kaydetti.


Bu arada, Noel bayramından sonra İsveç genelinde yüzlerce kilisenin kapısına geçici olarak kilit vurulduğu açıklandı. İsveç Kiliseler Birliği sorumlusu Henrik Lindblad, havaların soğumasıyla kiliselerde ayin yapılan büyük salonları ısıtmakta maddi...