15 / 05 / 2024

İsveçli Atlas Copco

İsveçli Atlas Copco

İsveç'in en zengin ailesi Wallenberg'in 140 yıllık şirketi Atlas, Türk Ekomak'ı satın aldı. Geçen yıl 50 milyon TL ciro yapan Ekomak Kompresör'ü alan Wallenberg Ailesi, Electrolux, Scania, Ericsson gibi markaları da yönetiyor

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

Spotify’a milyon dolarlık ceza!

İsveçli müzik platformu Spotify, istenen tüm kişisel verileri ve uluslararası veri transferleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayamamasından dolayı ceza aldı. İşte haberin detayları!

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

İsveçli telekom grubu Ericsson, dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Ünlü giyim markası 1500 çalışanını işten çıkaracak!

Son dakika haberine göre, İsveçli perakende giyim markası H&M, bin 500 çalışanının işine son vereceği açıkladı.

Volvo'dan Rusya'ya yaptırım kararı: İhracatı durdu!

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Bir yaptırımda İsveçli otomobil devlerinden olan Volvo'dan geldi. Volvo, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurdu.

Aylık 10 TL’ye kiralık mini konut!

İsveçli mobilya devi Ikea, dünyanın en yoğun nüfuslu şehirlerinden Tokyo’da yer alan 10 metrekare büyüklüğündeki mini dairesini, ayda sadece 10 TL’ye kiraya verecek.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Atlas Gold Turizm Seyahat İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atlas Gold Turizm Seyahat İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Azız Alsoud ve Fahad Aljohanı ortaklığında kuruldu.

Atlas Copco, Türkiye'de 3. şirketini satın aldı!

İsveç’in en önemli sanayi kuruluşlarından Atlas Copco, Türkiye'deki 5. yılında 3’üncü şirketini satın aldı.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

Hälsa, Avrupa pazarına açılacak!

Erendemir firması, satın aldığı İsveçli Hälsa markası için dünyanın en büyük yay üreticilerinden Amerikalı Leggett&Platt ve kumaş markası Bekaert Textiles ile sürdürdüğü ortaklığına İsveç ve ABD pazarından sonra Türkiye'de de devam ediyor.

İsveçli Atlas Copco Haberi

İsveçli Atlas Copco

İsveç'in en güçlü ailesi Wallenberg, Türkiye'ye yatırıma geldi. Scania'dan Ericsson'a Electrolux'tan AstraZeneca'ya bir çok uluslararası markanın sahibi ve yöneticisi olan Wallenberg Ailesi'nin ilk şirketi olan Atlas Copco, Türk kompresör şirketi Ekomak'ı satın aldı. Atlas Copco'nun Yöneticisi Stephan Kuhn, "1992'de kurulan Ekomak'ın Türkiye dışında geniş bir ağı bulunuyor. Ekomak'ın yurtdışındaki bu güçlü ağı Almanya ve Rusya'da öne çıkıyor. Ekomak'ı alarak Türkiye pazarındaki gücümüzü artırmanın yanı sıra Rusya ve Almanya'da da büyümemizi sürdüreceğiz" dedi. 


YÜZDE 65'İ YURTDIŞINA 

Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikada üretim gerçekleştiren Ekomak Kompresör'ün geçen yıl satışları 50 milyon TL civarında gerçekleşti. 160 kişiyi istihdam eden Ekomak, 2015'te de 50 milyon dolarlık ciro hedefliyor. Firma, satışlarının yüzde 65'ini Avrupa, Asya ve Latin ülkelerine yapıyor. 


76 ÜRETİM...