28 / 04 / 2024

Volvo'dan Rusya'ya yaptırım kararı: İhracatı durdu!

Volvo'dan Rusya'ya yaptırım kararı: İhracatı durdu!

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Bir yaptırımda İsveçli otomobil devlerinden olan Volvo'dan geldi. Volvo, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurdu.



Volvo dan Rusya ya yaptırım kararı: İhracatı durdu!

Ukrayna ile Rusya'nın arasında yaşanan soğuk savaş otomotiv sektörünü de yakınan etkiledi. Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. En büyük hammadde tedarikçilerinden olan Rusya, savaş sebebi ile hammadde ihracatını durdurabilir, durduğu takdirde otomobil üretiminin durması çok büyük bir krize yol açabilir.

Volvo dan Rusya ya yaptırım kararı: İhracatı durdu!

Bu durum da otomobil üretimini sekteye uğratacağına işaret ediyor. Bir yaptırımda İsveçli otomobil üreticilerinden olan Volvo'dan geldi. Volvo Rusya'ya otomobil ihracatını durdurdu. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ardından batı ülkeleri tarafından Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. 

Dünyaca ünlü otomobil markalarından olan Volvo, yeni kararını duyurdu. Volvo, bugün yapmış olduğu açıklamayla Rusya'ya otomobil ihracatını durdurduğunu söyledi. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonucunda bütün riskleri göz ardı edeceğini belirten Volvo, üretimini gerçekleştirdiği otomobilleri, Rusya'ya satmayacak.

Rusya'ya bir yaptırım kararı da Apple ve Google'dan geldi: Rusya’da çalışmalarını durdurdular!

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim otomotiv sektörünü de vurdu!

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!


Geri Dön