28 / 04 / 2024

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, otomotiv sektörünü sekteye uğrattı. Bu durumda Rusya'ya bir yaptırımda otomobil devlerinden geldi. Ünlü otomobil üreticileri Rusya'da üretimi durdular. Sektör yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...



Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan soğuk savaş otomotiv sektörünü de yakından etkiledi. Bu durumda otomotiv devlerinden, Rusya'ya yaptırım kararı geldi. Rusya'da fabrikası bulunan otomobil şirketleri ve Küresel çapta tedarikte sorun yaşayan fabrikalar, üretime ara vereceklerini duyurdu.

Otomobil devlerinden Rusya ya yaptırım kararı!

Rusya Ukrayna savaşı Otomotiv sektörünü de vurdu

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimler artmaya devam ettikçe, Asya, Avrupa ve ABD ülkelerindeki otomobil üreticileri de bu durumdan etkilenebilecek gibi gözüküyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Avrupa ülkelerine gaz yönünden bir kısıtlama gelirse, onlarda üretimin sıkıntı olacağını düşünüyoruz. Avrupa’nın ekonomisinin etkilenmesi maliyetlerin de artmasına sebep olur." dedi.


Peki hangi otomobil şirketleri Rusya'da üretimi durdurduğunu açıkladı? Cevabı haberimizde...


Geri Dön