08 / 07 / 2024

İşveren tazminat

İşveren tazminat

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. İşveren tazminat yerine ev verebilecek.

Çalışanlar dikkat! Hemen buraya bakın! Kıdem tazminatında herkesin gözden kaçırdığı detay!

Çalışan ve işveren milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiyor. Hemen buraya bakın, yoksa işverene tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz. Konuyla ilgili kırmızı kodlu uyarı geldi...

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

İşveren tazminat yerine ev verebilecek!

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. İşveren tazminat yerine ev verebilecek.

Samime Sanay, inşaat firmasına tazminat davası açtı!

Samime Sanay, Çatalca’daki villasının inşaat işlerinin sözleşmede olmasına rağmen tamamlanmadığını iddia ederek, firma yöneticilerine 10 bin liralık tazminat davası açtı. İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne açılan davaya göre Sanay, dubleks bir villa aldı.

5 maddede gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede gecikme tazminatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

İşte gayrimenkul yatırımı yapana vatandaşlık veren 13 ülke!

Ekonomik sıkıntı içindeki ülkeler gayrimenkul yatırımıyla vatandaşlık veya oturma izni verebiliyor. 250 bin Avro’luk gayrimenkul alana 7-8 yıl oturma izni veren Yunanistan, daha sonra yurttaşlık kapısını aralıyor.

İşte boşanma tazminatını gayrimenkulle ödeyen 5 ünlü!

Ünlüler olayları boşanmalarının yanı sıra ödedikleri tazminat bedelleriyle uzun süre gündemde kalıyorlar. Ünlüler binlerce TL ödenen nafakalar dışında milyon dolarlık villalarını da eşlerine bırakıyor.

İş yerinin satılması durumunda işçi kıdem tazminatı isteyebilir mi?

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı alma koşulları nelerdir? Hangi durumlarda kıdem tazminatı alınabilir? Milyonlarca çalışanın merak ettiği kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Fuar İzmir'in imar planına evet oyu veren üyelerden savunma istendi!

İzmir Büyükşehir’in Fuar İzmir’in jeolojik ve jeoteknik raporlarının nerede olduğu sorusuna cevap verememesinin ardından, başmüfettiş imar planına ‘evet’ oyu veren meclis üyelerinden savunma istedi.

Konut kredilerinde erken ödeme tazminatı!

Erken ödeme tazminatı, anapara tutarının kalan vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde 1 oranında, kalan vadenin 36 aydan fazla olması durumunda ise yüzde ikisini geçmeyecek şekilde tüketiciden talep edilebilir.

Aidatlarda gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Aidatlarda geçikme tazminatı" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

İşveren tazminat Haberi

İşveren tazminat

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. Arabuluculuk yöntemiyle işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklarda işçinin çocuğunun veya bir yakınının işe alınması, işçiye ev alınması gibi ilk kez öngörülen farklı yöntemlerle anlaşma sağlanabilecek.


ADALET Bakanlığı’nca hazırlanan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren İş Mahkemeleri Kanunu Tasarı Taslağı’nda sona gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı Üçlü Danışma Kurulu toplantısında taslak tartışıldı. Öneriler doğrultusunda taslağa son şeklini Adalet Bakanlığı verecek.


Taslağa göre kanundan, bireysel ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan işçi ve işveren alacak ve tazminatları ile işe iade taleplerinde dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunlu olacak. Tarafların ilk 2 saatlik arabulucu huzurunda görüşme ücreti Hazine tarafından, iki saati aşan kısmın...