17 / 05 / 2024

İsviçre Yüksek Mahkemesi kira

İsviçre Yüksek Mahkemesi kira

Covid-19 pandemisi dünya çapında milyarlarca kişiyi evden çalışmak zorunda bırakırken, şirket kararıyla bunu yapanlar açısından İsviçre Yüksek Mahkemesi'nden emsal niteliğinde bir karar geldi.

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala Yükseköğretim Kurulu, harekete geçti. Bu kapsamda, okulu uzatacak öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem veya ders başına alınmasına karar verildi. İşte detaylar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

İsviçre Yüksek Mahkemesi kira Haberi

İsviçre Yüksek Mahkemesi kira

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde evde kalma önlemleri özellikle beyaz yakalı çalışanların işyerine gidip gelmesini kesip evden çalışmalarına yol açarken, İsviçre'de Yüksek Mahkeme'den dönüm noktası niteliğinde emsal bir karar geldi. 

Swissinfo'nun Tages-Anzeiger'e dayandırdığı habere göre bir muhasebe şirketi çalışanı evden çalışmak zorunda kaldığı müddetçe kirasının ödenmesinden kısmen çalıştığı şirketin sorumlu olduğu gerekçesiyle açtığı davada, şirket iş sözleşmesinde evde çalışmayla ilgili bir madde bulunmadığı gerekçesiyle kiradan sorumlu olmadığını savunuyordu.

Fakat, İsviçre'nin en üst düzey mahkemesinden davacı lehine bir karar çıktı. Şirketin savunmasını reddeden Yüksek Mahkeme, daha da ileriye giderek, çalışanın şirketten ayrıldıktan sonra da kira masraflarının geriye dönük şekilde tazmin edebileceğine hükmetti. 

Kararın kişisel olarak evden çalışma talebinde bulunanlar değil, sadece şirketin kararıyla evden çalışmak zorunda kalanlar için geçerli olduğunu bildiren...