03 / 05 / 2024

İşyeri kiralama 2017

İşyeri kiralama 2017

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''işyeri kiralama mukavelesi'' konulu soruyu yanıtladı.

İki belediyeden kiralık 18 iş yeri!

Bursa ve Datça'da yer alan toplamda 18 iş yeri kiraya verilecek. Söz konusu iş yerlerinin kiralama ihaleleri 2 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

İstanbul ve İzmir'de kiralık 13 iş yeri!

İstanbul Çatalca ve İzmir Menemen'de yer alan 13 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 25 ve 26 Mart'ta gerçekleştirilecek olan o ihaleler ile ilgili detaylar...

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep'te 9 adet iş yeri satılıyor, 2 iş yeri de kiraya veriliyor! 

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep illerinde yer alan toplam 11 adet iş yeri için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte iş yerlerinin kira ve satış bedelleri...

14 adet iş yeri aylık 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla kiraya veriliyor! Kiralık iş yeri arayanlar dikkat!

Bitlis ve Amasya'da yer alan toplam 14 adet iş yeri 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla kiraya veriliyor. İşte kiralama ile ilgili ayrıntılar ve ihale ilanları...

Belediyeden İstanbul ve 1 ilde daha kiralık 100 iş yeri! Mega kentte iş yeri arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul ve Mersin'de yer alan 100 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İş yerlerinin kiralama ihaleleri 14 Mart tarihinde yapılacak.

Tekirdağ'daki 78 adet iş yeri ile Edirne'deki sosyal tesis kiraya veriliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 78 adet iş yeri ile Edirne Karaağaç'taki sosyal tesis alanı kiraya veriliyor. Peki iki ildeki kiralama ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Belediyeden iki ilde kiralık 8 iş yeri!

İki ilde bulunan toplam 8 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 24 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde yapılacak.

İki ilde satılık ve kiralık 37 iş yeri!

Samsun ve Giresun'da yer alan 37 iş yeri için satış ve kiralama ihaleleri düzenleniyor. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Kocaeli'de 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! 

Kocaeli, Gebze ve İzmit Belediyeleri, 9 adet iş yeri için kiralama ihalesi gerçekleştirecek. Peki iş yerlerinin kira bedelleri ne kadar? 

İki ildeki 20 adet iş yeri kiraya veriliyor!

Ankara Polatlı ve Kocaeli İzmit'te yer alan 20 adet iş yeri kiraya veriliyor. İşte kiralama ihalesi ile ilgili detaylar...

Belediyeden kiralık 12 iş yeri!

Tosya Belediye Başkanlığı, Kastamonu Tosya'da yer alan 12 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Konya'da kiralık 6 iş yeri!

Derebucak Belediye Başkanlığı Konya Derebucak'ta yer alan 6 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerleri Çamlık Mahallesi'nde yer alıyor.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

İşyeri kiralama 2017 Haberi

İşyeri kiralama 2017

İşyeri kiracısının avantajını anlayabilmiş değilim. 5 yıllık ve bitiminde bir yıl uzaması şartıyla anlaşıyoruz. 10 yılın sonunda çıkartayım diyorsun çıkartamıyorsun. 15 yıl beklemen gerekiyor. Aynı yer için üç yıl daha kira mukavelesi yapabilecek durumdayım. Mukavele sonunda çık desem bu kez de 13 sene mi bekleyeceğim? Nasıl bir kira mukavelesi yapayım ki onu mukavele sonunda çıkarabileyim? ● A.A.


Kiracıların avantajı bundan önce daha fazlaydı, yeni uygulama ile bir miktar avantajlarından kaybettiler. O da bahsettiğiniz husus, yani 10 yılın sonunda kiracıların çıkarılabilmesi konusu. Eskiden 20 yıllık bile olsa yasal tahliye nedeni yoksa kiracı kiralanandan çıkarılamıyordu. Yeni düzenleme ile artık 10 yıllık kiracılar herhangi bir gerekçe gösterilmeden çıkarılabiliyor.


Ancak maddenin yazılış tarzından dolayı bence tartışmalı bir husus var. Maddede 10 yıllık uzatmalı dönemden söz...