04 / 05 / 2024

İşyeri tadilat kredisi nereden alınır

İşyeri tadilat kredisi nereden alınır

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Konut kredisi ve iş yeri kredisi arasındaki fırsat eşitsizliği!

Amaç inşaat sektörünün desteklenmesi eldeki konut ve iş yeri stoklarının eritilmesi, tüketimin artırılarak ekonominin önünün açılması ise niçin konut kredisi faiz oranları ile iş yeri kredisi faiz oranları birbirinden oldukça farklı?

Binadaki ortak yerlerin tadilatı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni bir ev aldık ancak baya eski. İçinde tadilat yapacağız. Dubleks bir ev, her iki banyosunda da baca çıkışı var ve baca yeri çok fazla yer kapladığı için kırdırmak istiyoruz. Bunun için ne yapmamız lazım?'sorusunu yanıtladı.

İşyeri kredisi kullanma şartları neler?

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

İşyeri tadilat izni için gerekenler!

Bir yerin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Peki, bu şekildeki tadilat için nasıl izin alınır? İşyeri tadilat izni için gerekenler nelerdir?

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Konut yapım kredisi nedir?

Faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, konut yapım kredisi nedir?

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?

Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

İşyeri tadilat kredisi nereden alınır Haberi

İşyeri tadilat kredisi nereden alınır

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Ortlama olarak aylık faiz oranı yüzde 0,75’ten başlayan, azami 6 ay ödemesiz döneme sahip kredinin vadesi 36 aya kadar uzuyor.


İşyeri tadilat kredisi örneği..

İşyeri tadilat kredisi veren bankalar arasında Halkbank da yer alıyor. Bu kredi, KOBİ ve esnafa özel avantajlı faiz oranları sunuyor.


"KOBİ’ler ve serbest meslek mensuplarına 5 bin TL ve üzeri tadilat ve dekorasyon harcamaları için kullandırılan İşyerimi Yeniliyorum Kredisi’nin aylık faiz oranı 3 ay ödemesiz dönemli 12 ay vadede yüzde 0,75; 6 ay ödemesiz dönemli 13 – 24 ay arası vadede yüzde 0,80; 6 ay ödemesiz dönemli 25 – 36 ay arası...