10 / 05 / 2024

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirmek

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirmek

Bir bağımsız bölümün tapu kütüğündeki amacı değiştirilerek, ilgili bağımsız bölüm istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Peki, işyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek mümkün mü? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

TOKİ'de borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyenler dikkat! İndirim kampanyasından kimler faydalanacak?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasının başvurularının bu hafta başlayacağını açıkla

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

Belediyeden büyük fırsat! O ilde 7 iş yeri, 3 arsa ve 1 konut satacak! 

Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat'ta 3 adet arsa, 7 adet iş yeri ve 1 adet mesken satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

İstanbul'da yüzde 20 indirim ve 24 ay taksitle arsa, iş yeri ve ev sahibi olma fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul ili, Eyüpsultan, Küçükçekmece, Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde yer alan 3 arsa ile 1 mesken ve iş yeri peşinde yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit imkanıyla satılıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Vergi mükellefi olabilirsiniz!

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyor ise beyanname vererek kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor. 

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

Zonguldak Westalife Alışveriş Merkezi açıldı!

Zonguldak Mithatpaşa Mahallesi'nde yer alan Westalife Alışveriş Merkezi projesi tamamlandı ve 12 Mayıs'ta hizmete açıldı.Proje 50 bin 200 metrekare alanda 146 ofis ve işyeri, 72 mesken ve 1 ortak alan daire olmak üzere toplam 218 bağımsız bölümden oluşuyor.

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

İşyeri çöp vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, 2015 yılı için işyeri çöp vergisi ne kadar?

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Bir bağımsız bölümün tapu kütüğündeki amacı değiştirilerek, ilgili bağımsız bölüm istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Peki, işyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek mümkün mü? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirmek Haberi

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirmek

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Bir anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler tapuda mesken, işyeri, mağaza, mahzen ve depo olarak kayıtlı olabiliyor. Bu şekilde kayıtlı olan bağımsız bölümler amacı dışında kullanılamıyor.


Ancak, tapu kütüğündeki amacı değiştirilerek, bağımsız bölüm istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Peki, işyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek mümkün mü? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?


İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek..

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirebilmek için öncelikle anagayrimenkuldeki diğer kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor. Bu izin alındıktan sonra ise tapu dairesinde cins değişikliği işlemi yapılıyor. 


Tapuda yapılacak cins değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde...