04 / 05 / 2024

italyanların seramik sektörü

italyanların seramik sektörü

Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan uyarıyor: "İran'ın kapasitesi 200 milyon metrekareyi geçti. Tüm komşu ülkeler sektöre giriyor. İtalyan rakipler Amerika sayesinde ayağa kalkıyor. Kaliteyi ıskalayan ayakta kalamayacak"

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

İnşaat sektöründe 2018'in gündemi kentsel dönüşüm!

2018'in yol haritasını çizen sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıl en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor..

YDA İnşaat'ın özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi yapıldı!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDATA1711 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştiridi.

Kurdaki dalgalanma konut sektörünü kısa dönemli etkiledi!

"Gayrimenkul Yatırım Fırsatları" panelinde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kurdaki dalgalanmanın konut sektörünü kısa dönemli etkilediğini söyledi. 

Türk inşaat sektörünün özgüveni üst seviyede!

KPMG’nin 11’incisini hazırladığı 2017 Küresel İnşaat Araştırması’na tüm dünyadan 200’den fazla üst düzey inşaat sektörü yöneticisi katıldı. KPMG İnşaat Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, “Türkiye inşaat sektöründe önemli bir noktada.” dedi...

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

İnşaat sektörünün güçlü bir markası olarak tanınan MESA, 48 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz." diyor.

İnşaat sektörünü mali iş yükü yaralıyor!

İnşaat sektörünü yaralayan sorunları anlatan Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, bunun nedeninin mali gereksiz iş yükü olduğunu söyledi..

Rayiç bedel artışı konut sektörünü etkiledi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarında Uğur Gürses bugünkü yazısında rayiç bedel artışının konut sektörüne etkilerini kale aldı. İşte o haber...

İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turanlı, ''Ben kendi ülkeme yatırımdan asla geri durmam. İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var'' diye konuştu.

İnşaat Sektörünün Geleceği Çalıştayı yapıldı!

Türkiye Müteahhaitler Birliği ve TOBB tarafından "İnşaat Sektörünün Geleceği Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, konuşma yaptı.

italyanların seramik sektörü Haberi

italyanların seramik sektörü

Seramik sektörü, bir yandan kur bir yandan da sektöre giren komşu ülkelerin yarattığı baskı altında. Bu zorlaşan rekabette kaliteyi ıskalayanın ayakta kalması çok zor. Bu, Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan'ın tespiti. Altunalan, seramik sektöründe ortalama ihracat rakamının 5 dolar olduğunu, kendilerinin ise ortalama 17 dolardan ihracat yaptıklarını belirterek, "Artık kalitenin bedelini ödüyor insanlar. Bizim malımızı alanlar aptal mı? Ortalamayı da biz yükseltiyoruz. Kaliteyi ıskalayanların ayakta durması artık çok zor" diyor. Avrupa'ya belirli teknik özellikleri tutturamadan ihracat yapmanın çok zor olduğunu anlatan Altunalan, "Alt segmente çok satayım, ucuza satayım derseniz ancak Çin fiyatıyla ihracat yapabilirsiniz. Fiyat rekabetinden çıkamayanlar amortisman ayıramadığı için tesisine yatırım yapamıyor. Tesisler çok eskidi" saptaması yapıyor. 


Altunalan'ın önemli bir uyarısı da seramik sektöründe bize çok yakın coğrafyalardan rekabeti...