29 / 04 / 2024

İthal mobilya ek vergi

İthal mobilya ek vergi

Hükümetin ayakkabıdan sonra mobilya üreticilerini de koruma altına almak için ithal mobilyaya getirdiği ek vergi, firmalarda bayram havası yarattı. Kararla birlikte iç pazardaki satışların yüzde 15 artması hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiçek tarafından kuruldu.

Onçi Yapı Malzemeleri Lojistik Mobilya Otomotiv Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onçi Yapı Malzemeleri Lojistik Mobilya Otomotiv Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Onur Çiçek tarafından kuruldu.

Sarp İnşaat'ın acı günü! Sarpay Ekşioğlu vefat etti!

Sarp İnşaat Mobilya San. ve Tic. A.Ş.'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sarpay Ekşioğlu hayatını kaybetti. Sarp İnşaat taziye ilanı yayınladı. 

Sarpay Ekşioğlu kimdir?

Sarp İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sarpay Ekşioğlu kimdir? Sarpay Ekşioğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Sarpay Ekşioğlu'nun biyografisi...

My Door İstanbul Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Door İstanbul Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahattin Çiçek tarafından kuruldu.

Akıllı mobilya çağı başlıyor!

Günümüz mobilyalarının sadece mobilya değil, yüksek teknolojili birer tasarım objesi olduğu bir gerçek. Bu farkındalıkla da uzun dönemli stratejilerle sürekli kendini yenileyen markaların gündemini Endüstri 4,0 meşgul ediyor.

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

Mobilyada uygulanan KDV indirimleri satışlara yansıdı. Mobilya satışları yüzde 40 artarken, 30 binlik ek istihdam yaratıldı.

Loda Mobilya'dan yüzde 20 + yüzde 10 indirim fırsatı!

Loda Mobilya, yüzde 10 teşvik indirimine ek olarak tüm mağazalarında geçerli olacak artı yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor.

İs Şah İnşaat Bilgisayar Mobilya Komisyon Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İs Şah İnşaat Bilgisayar Mobilya Komisyon Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Yılmaz Şimşek imzasıyla kuruldu.

Mobilya AVM Ankara Kasım'da açılacak!

Melih Gökçek'in Siteler esnafına sözünü verdiği ve 3 yıl içinde hayata geçirilen Mobilya AVM, Kasım ayında açılacak.

Kelebek Mobilya 3 kat büyümeyle 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Kelebek Mobilya, 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini yüzde 25 artıracak. Şirket, bu yatırımla 200 kişiye ek istihdam sağlayacak.

İder Mobilya ile sonbahar evinizde!

Modern mobilyalarıyla yaşam alanlarını canlandıran İder Mobilya, Göreme koltuk takımıyla huzuru ve konforu evlerinize getiriyor. Krem renginin hakim olduğu Göreme koltuğun yastıklarında ise koyu kahverengi tonlar ve uyumlu çiçek desenleri göze çarpıyor.

İthal mobilya ek vergi Haberi

İthal mobilya ek vergi

Hükümetin ayakkabıdan sonra yerli mobilya üreticilerini de korumak için Uzakdoğu'dan ithal edilen ev ve bahçe mobilyalarına getirdiği ek vergi, firmalarda bayram havası estirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren karara göre, AB, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna- Hersek, Fas, Batı Şeria, Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore ve Morityus dışındaki ülkelerden ithal edilecek mobilyalar için yüzde 50, aksam ve parçaları için de yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulanacak. Kararın iç pazara yapılan 10 milyar dolarlık satışı yüzde 10-15 oranında artıracağını açıklayan mobilya üreticileri, ayrıca sektördeki haksız rekabetin de bu şekilde önüne geçileceğini söyledi. 


GÖSTERİŞLİ VE KALİTESİZ 

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ithalata getirilen ek verginin özellikle Çin başta olmak üzere Uzakdoğu'dan gelen...