19 / 05 / 2024

İTO indirim açıklaması

İTO indirim açıklaması

İTO Başkanı Çağlar, "Merkez Bankası politika faizinde 50 baz puanlık indirimle ekonomik büyümenin önemini fark etmiş görünüyor. Ancak bu indirimi yeterli bulmak mümkün değil".

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından başlatılan büyük indirim kampanyasında marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirimlerin beklendiğini açıkladı.

BİM'den ayçiçek yağına 91 liralık indirim açıklaması! O fiyatı duyan mağazada yığılmaya neden oldu

Ayçiçek yağına BİM'de 100 liraya yakın indirim yapıldığı haberi müşterilerin BİM mağazaları önünde yığılma yapmasına neden oldu. '5 litrelik ayçiçek yağında dev indirim 91 lira düştü' şeklinde kulaktan kulağa yayılan haberle ilgili açıklama yapıldı.

Motorine bayram indiriminin miktarı ve tarihi belli oldu! 5 liralık indirim açıklaması

Motorine bayram indirimi haberi geldi. Akaryakıt istasyonlarında 22 lira 01 kuruştan satılan mazota yapılacak son dakika indirimi açıklandı. Sektör kaynakları '5 liralık indirim' beklentisiyle ilgili de durumu açıklığa kavuşturdu. İşte akaryakıta bayram indirimiyle ilgili detaylar..

İSKİ’den son dakika açıklaması: Suya zam değil indirim geldi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul’da su birim fiyatlarına yüzde 17.80 oranında zam yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte İSKİ'nin o açıklaması...

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Jeffret Lacker'den kritik faiz açıklaması!

Richmond Fed Başkanı Jeffret Lacker, kritik faiz açıklamasında bulundu. Lacker, “Faiz artırımı daha sonra olacağına daha erken olsun” dedi.

Akmerkez GYO'dan dava açıklaması!

Akmerkez GYO Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO dava açıklaması yaptı.

Zeytinburnu Belediyesi'nden TOKİ açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan TOKİ açıklaması...

Servet GYO'dan özel durum açıklaması!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO özel durum açıklamasını yaptı.

Yeşil GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO olağan dışı fiyat ve miktar açıklamasını yaptı.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İBB, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Stadyuma bakan giriş kapısının çitlerle kapatılması sonrası yazılı açıklama yaptı. İşte İBB'nin Maçka Parkı açıklaması..

Çatalca Belediyesi'nden KİPTAŞ açıklaması!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın AK Partili Meclis Üyelerince gündeme getirilen KİPTAŞ Mağdurlarına yönelik açıklaması sert oldu.

İTO indirim açıklaması Haberi

İTO indirim açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim kararına ilişkin, "Merkez Bankası politika faizinde 50 baz puanlık indirimle ekonomik büyümenin önemini fark etmiş görünüyor. Ancak bu indirimi yeterli bulmak mümkün değil" değerlendirmesini yaptı.


Çağlar, yazılı açıklamasında, TCMB Para Politikası Kurulu'nun bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'den yüzde 7,75'e indirmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Faiz indirim kararının yatırımcı iştahını artıran bir adım olduğunu belirten Çağlar, "Birçok yatırımcı, faiz oranları eski seviyesine gelmedi diye yatırımlarını erteliyordu. Atılan son adımla yatırımcının ayağındaki pranganın gevşediğini henüz söylemek zor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin yıllık büyüme çıtasını yüzde 4'ün üzerine yükseltmek mecburiyetinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"İstanbul iş dünyası olarak Türkiye'nin en büyük derdi vasat büyümedir. bugün hem...