25 / 07 / 2024

İTOBta kaç fabrika var

İTOBta kaç fabrika var

İTOB'da ilk fabrikalar 2005'te üretime başladı. Açılışta 3 olan tesis sayısı bugün 105'e ulaştı. Bölge içinde yer alacak İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı'yla İTOB'un çok daha hızlı büyümesi bekleniyor.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

Sırma Su, kaçak inşaat soruşturmasında son durum!

Sırma Su tarafından Sapanca Gölü’ne yakın koruma alanında kaçak inşa edildiği iddia edilen fabrika ile ilgili soruşturma 7 yıl sonra bitti. AKP’li belediye başkanı Süleyman Dişli ile meclis üyeleri hakkında 2’şer yıla kadar hapis istendi.

Trabzon'a dev fabrika kompleksi geliyor!

MOBİSİT Başkanı Koksal Seymen, Trabzon'da 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak dev fabrika komplesi projesi hazırladıklarını belirterek, "Projemiz de hazır paramız da. Tek sıkıntımız yer. Karayolları'nın Maçka yolu üzerindeki yerini versinler yapalım" dedi.

Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

Osmangazi Belediyesi, tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen 4 tane fabrika inşaatını ve bir istinat duvarını yıktı. Belediye yetkilileri yıkımların devam edeceğini belirtti.

Gaziantep'te fabrika yangını çıktı!

Gaziantep'te 2. OSB'de fabrika yangını çıktı. 2. OSB'deki kağıt ve ambalaj fabrikasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

SEKA Kağıt Fabrikası hizmete açılıyor!

Seka Kâğıt Fabrikası alanında bulunan binaları değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanda bulunan, fabrika binaları için " Seka Bilim Merkezi " ve " Seka Kağıt Müzesi " projeleri hazırladı...

Karabulut Tekstil Kağıthane'de butik otel inşa ediyor!

İstanbul Çağlayan’daki fabrikalarını Levent’e taşıma hazırlığında olduklarını da aktaran Cem Karabulut, butik otel alanına da gireceklerini dile getiriyor. Kağıthane’ de fabrika projemizi otele çevirdik dedi...

Samsun'da kağıt fabrikasında yangın çıktı!

Samsun' un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Sanayi Sitesi' nde bulunan bir kağıt fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrika içerisinde depolanan kağıtları sardı...

Kağıthane Deresi'nde balık ölümlerinde fabrika atığı şüphesi!

Kağıthane Deresi'nde balık ölümlerine rastlandı. Sabah saatlerinde derenin bazı kesimlerinde su yüzeyinde ölü balıklar görüldü

Kamu'dan alınan fabrika kaçak çıktı!

Bir kamu bankasından ihale usulü aldığı fabrika kaçak çıkınca işadamı savcılığa suç duyurusunda bulundu

Gül İnşaat Güneşli Park'ın yüzde 50'si satıldı!

Güneşli'de eski bir tavuk çiftliğinin yerine 300 dairelik ve 83 mağazalık Güneşli Park projesinin temelini atan Gül İnşaat, Avcılar'da da Sabancı'nın İNSA fabrikasının yerine konaklar yapmayı planlıyor. Gül İnşaat, başka fabrika alanlarının alımı için de

İTOBta kaç fabrika var Haberi

İTOBta kaç fabrika var

İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kurulan tek OSB olan İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi (İTOB), yola kooperatif olarak çıkan bölgelerden biri. 


1999'da KOBİ'lere ortak altyapı hizmetinden yararlanarak daha kolay, verimli ve ucuz üretim yapma olanağı sağlamak, sistemli ve düzenli yapılaşmayı teşvik etmek ve şehir trafik yükünü azaltmak gibi amaçlarla kurulan kooperatif, 2002'de organize sanayi bölgesine dönüştü. 


İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Tekeli'de bulunan İTOB'da yer seçimi yapılırken tarım arazisi olmamasına dikkat edildi. Bölgede, OSB tüzel kişiliğinin kazanıldığı 2002 yılında altyapı çalışmalarına hemen start verildi. 2005'te de üç firma üretime başladı. Aradan 10 yıl bile geçmemişken, bugün bölgede faaliyette olan firma sayısı 105'e ulaştı. 4 bin kişinin çalıştığı bölgede boş parsel çok az. İnşaat ruhsatı alan ve inşaatı devam eden parsel sayısı ise 173'e...