06 / 05 / 2024

itoya göre fiyat artışları

itoya göre fiyat artışları

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Ekim 2014 itibariyle yıllık ortalama yüzde 8,43, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 11,69 artış gösterdi.

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

iPhone 15'te fiyat artışı: Diğer modellere göre daha yüksek!

iPhone 15, Apple tarafından Eylül ayında tanıtılması planlanan bir telefon ve fiyatı diğer modellere göre daha yüksek olacak gibi görünüyor.

Altus bulaşık makinesi bulaşıkların kirlilik düzeyine göre yıkama yapar! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kirlilik düzeyine göre yıkama sağlayan Altus bulaşık makinesi 5 farklı yıkama programı ile bulaşık makinesini değiştirmek isteyenlerin karşısına çıkıyor. Su taşma emniyeti ve çocuk kilidi bulunan bulaşık makinesi mutfaklarda çokça tercih edilen beyaz eşya oluyor.

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık istiyorsanız Philips’in 18 saat kullanıma varan bu modeli tam size göre!

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık arayanların sayısı artıyor. Philips’in 18 saat kullanıma varan TAT1215BK modeli tam siz göre olabilir. İşte indirimli fiyatı ve özellikleri…

2014'te 3 maaşla iPhone alınıyordu! iPhone almak artık hâyâl mi oldu? İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!

Güçlü dolar ile iPhone'un fiyatı da yıldan yıla artıyor. iPhone'un fiyatı son on yılda asgari ücrete göre ne kadar arttı Bu soruyu cevaplamak için somut tablolar ve grafikler sağladık.

Çiftçilere büyük şok! Gübre fiyatları ne kadar oldu? Hangi gübre kaç TL? 20 Ağustos 2022 gübre fiyat listesi...

TÜİK, Haziran ayına ilişkin gübre ithalat verilerini açıkladı. Bu kapsamda, Haziran'da ithal edilen üre gübresi Mayıs ayına göre ortalama (yüzde 20) 157 dolar/ton düşüş gösterdi. Peki gübre fiyatlarında son durum ne? Hangi gübre kaç liradan ithal edildi? İşte 20 Ağustos 2022 gübre fiyat listesi...

Lüksüne düşkün olanlar bu araba tam size göre: BMW Z4 Roadster! Peki BMW Z4 Roadster  fiyatı ne kadar?

BMW ailesinin en çok beğenilen modeli olan Z4 Roadster'ın Temmuz ayına özel güncel fiyat listesi belli oldu. BMW Z4 Roadster en çok keyfine düşkün olanlar tarafından tercih ediliyor. eki BMW Z4 Roadster ne kadar? BMW Z4 Roadster kaç para? İşte 5 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Lüks otomobil sevenler! Bu araba tam size göre: BMW Z4 Roadster! BMW Z4 Roadster 21 Haziran 2022 fiyat listesi!

BMW ailesinin en çok beğenilen otomobili Z4 Roadster'ın mayıs ayına yönelik güncel fiyat listesi belli oldu. Üstü açık ve sportif özellikleri ile keyfine düşkünler için üretildi. Peki BMW Z4 Roadster ne kadar? BMW Z4 Roadster kaç para? İşte 21 Haziran 2022 fiyat listesi.

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

Fiat'ın kapış kapış giden arabası Doblo'da dev fırsat! Yarısını şimdi, kalanı 1 yıl sonra öde! İşte güncel fiyat listesi

Fiat'ın en çok satan modeli Doblo'da dev bir fırsat sunuldu. Buna göre Doblo almak isteyenler, yarısını şimdi kalanı da 12 ay sonra ödeyebilecek. Peki, doblo fiyatları ne kadar? İşte 25 Nisan güncel fiyat listesi...

Türkiye'de 2022'de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri? İşte marka marka güncel fiyat listesi

Enflasyon ve çip krizinin etkisiyle yükselen otomobil fiyatları el yakıyor. Vatandaş en ucuz otomobil modellerini araştırıyor. 2022 yılında sıfır otomobil alacaklar için internet sitelerinde yer alan fiyat listelerine göre en uygun modeller listelendik.  İşte marka marka güncel fiyat listesi...

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

itoya göre fiyat artışları Haberi

itoya göre fiyat artışları

İstanbul'da ekim ayında perakende fiyatlar yüzde 2,58, toptan fiyatlar ise yüzde 1,29 yükseldi.


İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Ekim  2014 itibariyle yıllık ortalama yüzde 8,43, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 11,69 artış gösterdi.


Perakende fiyatlar da 2014 ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde  9,97, toptan fiyatlar ise yüzde 14,19 arttı.



- Sektörel bazda değişim oranları 



Aylık bazda bakıldığında, ekim 2014'te perakende fiyatlar; giyim harcamalarında yüzde 16,46, ev eşyası harcamalarında yüzde, 2,90, gıda harcamalarında yüzde 2,22, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 1,80, kültür-eğitim ve eğlencede yüzde 0,92, konut harcamalarında ise yüzde 0,57 arttı.


Ulaştırma ve haberleşme harcamalarında ise yüzde 0,10 azalış yaşanırken, diğer harcamalar grubunda fiyat değişimi kaydedilmedi. 


Bu yılın ekim ayı itibariyle toptan fiyatlarda ise...