02 / 05 / 2024

iPhone 15'te fiyat artışı: Diğer modellere göre daha yüksek!

iPhone 15'te fiyat artışı: Diğer modellere göre daha yüksek!

iPhone 15, Apple tarafından Eylül ayında tanıtılması planlanan bir telefon ve fiyatı diğer modellere göre daha yüksek olacak gibi görünüyor.



Apple, iPhone 14 serisine ek olarak iPhone 15 için hazırlıklarına devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, serinin fiyatında bir artış yaşanması bekleniyor. Bu durum, Apple'ın akıllı telefon sektöründeki öncü konumuna ve ürettiği en pahalı cihazlara sahip olmasına bağlanıyor. Bilgi kaynaklarına göre, iPhone 15'in standart modelleri selefine göre yüzde 12, pro modelleri ise yüzde 20 artış görecek.

Fiyat artışının nedeni olarak serinin işlemcisi görülüyor. iPhone 15'in pro modelleri, yeni nesil Apple A17 Bionic işlemcileri kullanacak ve TSMC, 3nm sürecinde üretilecek bu işlemciler için fiyat artışına gidiyor. Bu durum, standart modellerin selefindeki işlemcileri kullanmasına rağmen fiyat artışı yaşayacağı anlamına geliyor.

Henüz tanıtımı yapılmamış olan iPhone 15 hakkında birçok iddia ortaya atılmış durumda. USB-C, periskop lens teknolojisi ve Apple imzalı bir yonga seti, telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Tanıtımı için yaklaşık 5 ay daha varken, iPhone 15 hakkında daha fazla bilgi ve detayın ortaya çıkması bekleniyor.


Geri Dön