08 / 11 / 2024

 itü elazığ depremi raporu

 itü elazığ depremi raporu

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremin ardından İTÜ’lü akademisyenler Elazığ depremine ilişkin saha raporunu açıkladılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Elazığ depremi açıklaması! 6 Şubat depremlerinin tezahürü!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ'da deprem zincirinin son halkaları yaşanıyor!

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Elazığ depremi açıklaması! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, bölgede daha büyük artçı deprem yaşanmayacağını söyledi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Elazığ depremi sonrası yardımlar ve çalışmalar video da anlatıldı!

İçişleri Bakanlığı'nca 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı. Video da hasar tespit çalışmaları anlatıldı.

SUBÜ ekibi Elazığ depremi raporunu açıkladı!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Deprem Çalışmaları ve Uygulama Merkezi, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şddetindeki depreme ilişkin raporunu yayımladı...

İstanbul'da az katlı evlere talep artıyor! 

Türkiye'de yaşanan peş peşe depremler ve Elazığ depremi sonrasında meydana gelen yıkım, yapıların depreme göre inşa edilip edilmediği konusunu gündeme getirdi. Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konut talebinin arttığını belirtti...

Elazığ'da hasar gören binalar işlem yapılmadan mı yıkıldı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada, Elazığ Depremi’nde hasar gören binaların işlem yapılmadan yıktırıldığı belirtildi.

 itü elazığ depremi raporu Haberi

 itü elazığ depremi raporu

Elazığ ve Malatyada meydana gelen depremin ardından bölgede saha araştırması yapan İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenleri, düzenledikleri basın toplantısı ile elde ettikleri verileri  açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İTÜ Deprem Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Beyza Taşkın, Türkiye'de binaların yapımına ilişkin 1940'dan itibaren başlayan deprem yönetmelikleri olduğunu belirterek, MTA'nın haritaları yenilemesi, yer bilimcilerin sahada daha iyi çalışıp uydu ile desteklenip verileri sayısallaştırması gibi yeniliklerle yönetmeliklerin güncellendiğini ifade etti.

Beyza Taşkın, "Eğer sizin yöredeki bina 1975 yönetmeliği ve sonrasında yapılmış ise örneğin Sivrice'de bulunan bir bina kendi ağırlığının yüzde 8'i gibi bir deprem yüküne maruz kalacak şekilde tasarlanıyordu. Daha sonraki yıllarda ise 1998 ve 2007 yıllarındaki yönetmeliklerine baktığınızda aynı binayı yapmak isteseniz kendi ağırlığının yüzde 12,5'i gibi bir...