04 / 05 / 2024

itü metrosu imar planı askıda mı

itü metrosu imar planı askıda mı

Şişli Ayazağa İTÜ Metrosu imar planı bugün askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ Metro Hattı projesini 17 Şubat 2014'te onayladı. İşte o İTÜ Metro Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı...

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu imar planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Bakırköy - Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı ( Sefaköy - Avcılar - Beylikdüzü - Tüyap ) Revize Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli 26.02.2018 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Cemal Özyiğit: İmar planı geçmeyecek!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendisinin dinlenmeyip yapılan emirname uzatması hakkında “Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” dedi.

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Beylikdüzü D - 100 Alt Geçit Projesi imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Beyzade Caddesi ve Esenyurt İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı D - 100 Alt Geçit Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Muratpaşa'da imar simsarlarına fırsat yok!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloluk Mahallesi'ndeki Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıda Kırcami'de imar simsarlarına geçit vermeyip zayiat oranını yüzde 40 seviyesinde tuttuklarını belirtti. 

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu imar planı değişikliği askıda!

Ataşehir İlçesi, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Raylı Sistem Hattının İstanbul Finans Merkezi Sınırları İçerisinde Kalan Kısımlarına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıya çıktı.

Sultangazi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Sultangazi İlçesi, Mahmutbey Caddesi Üzeri Hayırlıoğlu Cami Önü Altgeçit Projesi imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

İmar fırsatçılarına geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan imar barışında fırsatçılara göz açtırmıyor. Belediyeler ve Bakanlık ilçelerde denetimleri artırdı.

Osmangazi'de imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, imar barışı fırsatçılarına da göz açtırmıyor.

Buca'da imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede inşa edilen kaçak yapılar yıkılıyor. Kentte imar barışı fırsatçılarına geçit verilmiyor.

itü metrosu imar planı askıda mı Haberi

itü metrosu imar planı askıda mı



Şişli İlçesi, Ayazağa Köyü, İTÜ Metro Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün (25 Mart 2014, Salı) itibariyle askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27793 dosya numaralı imar plan tadilatını 17 Şubat 2014'te onayladı.


İTÜ Metrosu imar planı, 25 Nisan 2014 Cuma tarihinde askıdan indirilecek. İTÜ Metrosu'nun imar plan notları şöyle...



Plan Notu: 


1- Uygulama Büyükşehir Belediye Başkanlığınca onaylanacak projeye göre yapılacaktır.


2- Raylı sistem güzergahı ve raylı sistem istasyon alanları koruma sınırı içinde kalan alanlarda yapılacak tüm uygulamalarda ve zemin etüd çalışmalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın görüşü alınacaktır. 


3- Plan onama sınırı içinde kalmak kaydı ile plan değişikliğine gerek kalmaksızın uygulama projeleri doğrultusunda güzergah değişiklikleri yapılabilir. 


5- Uygulama projeleri aşamasında istenmesi halinde gerekli kurum görüşleri alınacaktır.


6- Jeolojik ve jeoteknik etüt raporları doğrultusunda...