28 / 04 / 2024

itü Temiz Enerji Günleri

itü Temiz Enerji Günleri

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü’nün bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceği Temiz Enerji Günleri (TEG) etkinliğine konuşmacı olarak katılarak “Türkiye’de Güneş Enerji Potansiyeli ve Yatırımlar” hakkında konuşacak.

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100  bin bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Yiğit tarafından kuruldu.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Çimento sektörü 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı'nda buluştu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda çimento sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Petroleum Enerji Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Petroleum Enerji Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 TL sermaye bedeli ile Mustafa Yiğit Zeren tarafından kuruldu. 

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

itü Temiz Enerji Günleri Haberi

itü Temiz Enerji Günleri


Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü’nün bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceği Temiz Enerji Günleri (TEG) etkinliğine konuşmacı olarak katılarak “Türkiye’de Güneş Enerji Potansiyeli ve Yatırımlar” hakkında konuşacak.


İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından 2011 yılından bu yana yeni ve temiz enerji teknolojileri konusunda farkındalık yaratmak için düzenlediği Temiz Enerji Günleri (TEG), 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Akademisyenler, enerji sektörünün önemli isimleri ile Enerji Bakanlığı’ndan konuşmacıların katılacağı etkinlikte temiz enerji konusu tüm detaylarıyla ele alınacak.



Merkezi Çin’de bulunan ve 2013 yılını pazar lideri olarak kapatan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, etkinliğin ikinci gününde düzenlenecek olan panele konuşmacı olarak katılarak “Türkiye’de Güneş Enerji Potansiyeli ve Yatırımlar” hakkında bilgi verecek.



Ayrıca...