05 / 05 / 2024

İü II. Bayezid Hamamı

İü II. Bayezid Hamamı

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Bursa Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi yükseliyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Bursa Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi'nin inşaatını tamamlıyor.

Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin inşaatına başladı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Bursa Bayezid Paşa Medresesi restore edildi!

Çelebi Mehmet döneminde Vezirlik, Rumeli Beylerbeyliği ve Veziriazamlık yapan Bayezid Paşa tarafından 1400’lü yılların başında yapılan ancak gerek depremler, gerekse bakımsızlık yüzünden tamamen yer altında kalan tarihi Bayezid Paşa Medresesi kente kazandırıldı...

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

II. Bayezid Hamamı müze oldu!

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

II. Bayezid Hamamı müzeye çevrildi!

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Hamamın yıkanma mekanları II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi!

Osmanlı döneminde hastane olarak insanlara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası, ilaç firması Abdi İbrahim tarafından restore edildi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.

İü II. Bayezid Hamamı Haberi

İü II. Bayezid Hamamı

İÜ Beyazıt Kampüsü içindeki II. Bayezid Hamamı nda düzenlenen açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak. üniversitenin kimliğini ve geçmişten geleceğe kültürünü taşıyacak sorumluluk içinde bu hizmetin gerçekleştirildiğini söyledi.



Yeni...