30 / 07 / 2024

iü Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi

iü Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, kütüphanenin üniversitenin başarısındaki önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zadem Çiçek Ve Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zadem Çiçek Ve Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhtesim Baran tarafından kuruldu.

Başak Restorasyon Ve Mimari Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başak Restorasyon Ve Mimari Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sümeyye Başak Özdemir tarafından kuruldu.

TOKİ 21 ildeki 180 iş yerini ve 26 ildeki 160 konutu satıyor!

TOKİ 21 ilde 180 iş yeri ve 26 ildeki 160 konutu satıyor. Her yıl on binlerce kişiyi uygun fiyatlarla konut sahibi yapan TOKİ yüzlerce daireyi satışa sundu...

GYODER'in 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' semineri 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' başlıklı seminer 21 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Vizyoner Restorasyon Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vizyoner Restorasyon Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şahin tarafından kuruldu.

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

Staymor Turizm Otelcilik Ve Gayrimenkul İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Staymor Turizm Otelcilik Ve Gayrimenkul İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Artun Yanıkbaca tarafından kuruldu.

Tarsus'ta 19.2 milyon TL'ye icradan satılık hububat işleme ve depolama tesisi!

Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kanberhüyüğü Mahallsi, 589 parselde bulunan 25 bin 263 metrekarelik hububat işleme ve depolama tesisini 19 milyon 176 bin 37 TL'ye icradan satıyor...

Elazığ'da 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Elazığ 1. İcra Dairesi, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Sarayatik Mahallesi, istasyon mevkii, 1 ada 104 parsel'de yer alan 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11 milyon 817 bin 785 TL'ye icradan satıyor...

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Karaburun Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaburun Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Selman Ata tarafından kuruldu.

İş GYO Tuzla'daki 5 ofisini 310 milyon TL'ye Türkiye Şişe ve Cam'a sattı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 ofisi  toplam 310 milyon TL+KDV'ye  Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye sattı...

iü Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi Haberi

iü Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Nadir Eserler Kütüphane içerisinde yer alan "İÜ Nihat Gökyiğit Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi" törenle açıldı.


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, kütüphanenin üniversitenin başarısındaki önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.


Merkez kütüphanede 1,5 milyonun üzerinde eser bulunduğunu kaydeden Ak, "Bu bizler için ayrı bir iftihar kaynağı. Ancak üniversitemizin bu binasında da 90 bin eserimiz bulunuyor. Bu eserlerin önemli bir kısmı darülfünunun kütüphanesinin eserleridir. Sonradan Yıldız Kütüphanesi'nden gelen eserlerle daha da gelişmiştir" bilgisini verdi.


Kütüphaneciliğin birinci vazifesinin kitapları korumak ve sonraki yıllara ulaştırmak olduğunu belirten Ak, "Türkiye'nin gelişiminden İÜ de payını aldı. Güzel bir restorasyon sonrası gelecek yıllara iftihar ve güvenle ulaştırılabilir bir mahiyet kazandı. Bu kütüphane büyük bir ilgiyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.


- "Böyle...