02 / 05 / 2024

ivazsız ferağ ne demektir

ivazsız ferağ ne demektir

Ferağ nedir? sorusu taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi olarak cevap buluyor. Ferağ verme işlemi mal sahibi olan kişinin tapu sicil müdürlüğüne gitmesi ile yapılıyor...

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...

PTT KPSS şartsız personel ne zaman alacak? Gençlerin gözü kulağı PTT'de!

İş arayışında olan gençlerin gözü kulağı PTT'den gelecek müjdeli haberde. PTT 2023 personel alacak mı? İşte detaylar...

Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ne iş yapıyor? Hangi üniversitelerde ders veriyor? Hangi alanlarda çalışıyor?

Doğuş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Av. Hasan Hüsnü Güzelöz kimdir? Ne iş yapıyor? Av. Hasan Hüsnü Güzelöz hangi alanlarda danışmanlık yapıyor? İşte Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Kariyerine ne zaman başladı?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Şükrü Mete Tepegöz kariyerine ne zaman başladı?

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?

İş Bankası 18 yaş üzerine kredi veriyor! Bu şartları taşıyorsanız 50 bin TL'ye kadar alabilirsiniz!

İş Bankası faiz oranı, ödeme planı ve kredi limitleriyle ihtiyaca uygun kredi seçenekleri sunuyor. Son zamanlarda, işletmelerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği biliniyor. Bu dönem göz önüne alındığı durumda İş Bankası da işletmelere destek oluyor. Bu amaçla bazı kredi kampanyaları kamuoyuna

Hayatınızı değiştirecek otomobil Seat Ateca bayilerde! Uygun kampanyaları kaçırmayın

SEAT Ateca'nın fiyatı rekabetçidir ve sunduğu özellikler ve sürüş deneyimi göz önüne alındığında oldukça iyi bir değer sunar. Ateca ayrıca, güvenlik açısından da iyi bir seçenektir. Peki Seat Ateca'nın 03 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Sudan ucuz dedirtecek altın baget yüzüklerin fiyatları görenleri şok ediyor! Sembolgold 15 Mart 2023 fiyat listesi

Sembolgold'ta yüzde 25 indirim kampanyası ile baget yüzükler resmen sudan ucuz dedirtecek kadar uygun fiyata satılıyor. Peki baget yüzükler ne kadar? Sembolgold 15 mart 2023 fiyat listesi.

Çeyiz düzecek çiftler dikkat! King sıcak hava fritözü indirimde! Bu fırsat kaçmaz! İşte King 15 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni evlenecekler ve ya evini yenileyecekler King KYF25 Magicfry Sıcak Hava Fritözü 800 TL indirimle Carrefoursa sitesinde satışa sunuldu. Peki King hava fritözü indirimle ne kadara satılıyor? 

Bundan sonra bütün faturalarınızı devlet ödeyecek! Ama tek bir şart var! Az önce resmen açıklandı!

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için kamu kurumları ve özel şirketlerin ortaklığında 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası hayata geçirildi.

Sevgililer günü indirimi başladı! Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var! Sirius 7 Şubat 2023 fiyat listesi

En önemli günlerden biri olan 14 Şubat sevgililer gününe sayılı günler kaldı. Sevdikleri için hediye arayanlar indirimleri takip ediyor. Sirius pırlantada sevgililer günü indirimi başladı.  Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var!

Xiaomi Mi Smart Air Fryer Yağsız Fritöz en uyguna nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Sağlıklı yaşam sürdürmek isteyenler için yağsız fritöz pratik yemek yapma çözümleri ile ev hanımlarının mutfakta en büyük yardımcısı olma özelliğine sahiptir. Peki Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5 lt Yağsız Fritöz nerede ne kadar? İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi

ivazsız ferağ ne demektir Haberi

ivazsız ferağ ne demektir


Ferağ nedir?


Arapça kökenli bir sözcük olan 'Ferağ' kelimesi vazgeçme, çekilme, el çekme ve terk etme anlamına geliyor. Taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi olarak tanımlanıyor. 


Ferağ verme ne demektir?


Gayrimenkul sektöründe tapu işlemlerinde sıkça kullanılan Ferağ terimi, gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gidip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Bu eyleme ise ferağ takriri deniyor.


Ferağ Takriri nedir?


Bu işlem hak sahibi kişinin tapu sicil müdürlüğüne gidip bir başka kişiye hak sahibi olduğu malı devretmesini sağlayan resmi senedi imzalaması ile yapılıyor. Bu işleme ferağ takriri deniyor.


Ferağ İcbar Davası nedir?


Tapu sicil müdürlüklerine satış vaadi sözleşmesi yapan tarafların 5 yıl içinde mülkiyeti resmi senet ile...