05 / 05 / 2024

İvazsız intikal 2013

İvazsız intikal 2013

7338 kanun numaralı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre ivazıs intikal ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İvazsız intikal nedir, yanıtı...

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Miras için vergi ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anne ve babası vefat etmiş olan kızın vefatı halinde, mal varlığı kardeşlerine ivazsız intikal olarak mı, miras olarak mı kalır? Vergi hesabında kardeşlere kalan mirastan,Veraset İntikal Vergisi her bir kardeş için 250 bin TL’lik istisna olur mu?' sorusunu yanıtladı.

10 soruda Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı 2019!

Gelir İdaresi Başkanlığı, ölüm ve ivazsız intikal halinde mirasçıların ve intikal sahiplerinin vermeleri gereken Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamelerine ilişkin açıklamaların yer aldığı “Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı” Broşürü yayınlandı...

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Orhan Gündüz, Eczacıbaşı Gayrimenkul Genel Müdürü oldu!

Eczacıbaşı Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Orhan Gündüz oldu.2013-2014 yılları arasında Bilgili Holding’te CEO olarak görev alan Gündüz, son olarak özelleştirme ihale sürecinde önemli rol oynadı..

Veraset ve intikal vergisi nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi, miras yoluyla ve ivazsız intikal yoluyla bir kimseden başka bir kimseye taşınmaz mal geçmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl verilir? İşte veraset ve intikal vergisi ödemeleri..

Kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi!

İvazsız olarak iktisap edilenler hariç iktisap şekli ne olursa olsun taşınmaz malların elden çıkarılmasında gelir vergisi ödeniyor. Peki, kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi ödenir mi?

İvazsız intikal vergisi oranları 2015!

İvazsız intikal vergisi, karşılıksız olarak bir taşınmazın bir kimseden başka bir kimseye intikal edilmesi halinde ödeniyor. Peki ivazsız intikal vergisi nasıl hesaplanır? İşte ivazsız intikal vergisi oranları 2015..

İvazsız intikal vergisi nedir?

Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız (karşılıksız) bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali intikal vergisini doğuruyor. Peki, ivazsız intikal vergisi nedir?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için veraset ve intikal vergisi ödenebiliyor. İki taksitte ödenebilen veraset ve intikal vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak..

İvazsız ne demek?

Tapu dairesinde gayrimenkul devirleri ivazsız bir şekilde de gerçekleşebiliyor. Peki ivazsız ne demektir? İvazsız intikal ne demektir? İvazsız intikal nasıl olur? İvazsız tapu intikali nasıl yapılır?

Elektrikte 10 yılda 51 milyon 774 bin 832 kaçak taraması yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2003-2013 yılları arasında yapılan 51 milyon 774 bin 832 taramadan, 2 milyon 36 bin 905 elektrik abonesinin kaçak elektrik tükettiğinin belirlendiğini söyledi.

İvazsız intikal 2013 Haberi

İvazsız intikal 2013

İvazsız intikal nedir?

İvaz, kelime anlamı olarak "karşılık" anlamına geliyor. Bir diğer ifade ile ivaz sözcüğü "bedel" anlamında kullanılıyor. İvazsız intikal ise, hibe yoliyle veya her hangi bir tarzda olan ivazsız iktisapları ifade ediyor.


Veraset ve İntikal Kanununa göre şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer bir şahsa intikali veraset ve intikal vergisine tabi tutuluyor.


İvazsız intikal örneği

Eşinizin size bir gayrimenkul aldığını farz edelim. Ödemenin eşiniz tarafından yapılması halinde ivazsız bir intikal söz konusu oluyor. Ve bu intikal, veraset ve intikal vergisine tabi oluyor.


7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu kapsamında "İvazsız intikal nedir?" sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanmıştır;


“İvazsız intikal” tabiri; hibe yolu ile veya her hangi bir...