26 / 07 / 2024

İvazsız tapunun devri

İvazsız tapunun devri

Tapu dairesinde taşınmaz devir işlemi taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, ivazsız bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, ivazsız tapu devri nasıl yapılır? İşte ivazsız tapu devri işlemleri..

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Altınlarını satanlara kötü haber! Yerine koyarız devri bitti! İslam Memiş gram altın için yeni rakamı verdi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram atın Kapalıçarşı fiyatı 1300 TL'yi geçerken İslam Memiş'ten ''Yerine koyarız devri bitti'' açıklaması geldi. Altınlarını satanlara kötü haber! İşte gram altında gelecek yeni seviye...

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. O yüzden Hisseli tapunun riskleri nelerdir? şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte o soruların yanıtları!

Masrafsız tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapuda, masrafsız tapu devri denilen bir kavramdır. Vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte masrafsız tapu devrine dair detaylar!

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz malların tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu dairesinde harç ödenmesi gerekiyor. Kimileri bu harç masrafını ödemek istemiyor. Peki, masrafsız tapu devri nasıl olur?

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı'daki 24 bağımsız bölümü sattı!

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı projesindeki, toplam 4.624,48 metrekare büyüklüğündeki 24 adet bağımsız bölümün yüzde 20'si peşin, yüzde 80'i 24 ay vadeli olmak üzere Tat Metal Çelik Sanayii ve Ticaret AŞ 'ye satışı amacıyla satış vaadi sözleşmesi devri yapıldı.

İvazsız tapunun devri Haberi

İvazsız tapunun devri

İvazsız tapu devri!

Tapu dairesinde taşınmaz malların satışı ve tapuya tescil işlemleri yapılabiliyor. Devir işlemi taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, ivazsız bir şekilde de yapılabiliyor.


Tapunun hibe edilmesi olarak da ifade edilen ivazsız tapu devri işlemi, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak ivazsız devirlerde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


İvazsız tapu devir işleminde dikkat edilmesi gereken konuların başında; bağışın mirasçılardan birine yapılması halinde, diğer mirasçıların sahip olduğu haklar geliyor.


Tapu hibesi yapacak kişinin, taşınmaz malı çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz edebiliyor. 


İvazsız tapu devri, gerekli belgelerin temin edilerek tapuya başvurulması ve hesaplanan masrafların ödenmesi gerekiyor. İvazsız tapu devir işlemleri aşağıda sıralanıyor:


İvazsız tapu devri için gerekli belgeler

1. Bağışlanacak...