07 / 07 / 2024

İvriz ziyaretleri

İvriz ziyaretleri

"Dünyanın ilk tarım anıtı" kabul edilen Konya'nın Halkapınar ilçesindeki İvriz Kaya Anıtı ve İvriz su kaynağını, Ramazan Bayramı tatilinde 10 binden fazla kişi ziyaret etti.

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman ziyaretleri doğrultusunda açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Adıyaman’a 40 bin deprem konutunun inşa edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte zam müjdesi! Temmuz ayını işaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il ziyaretleri kapsamında, Malatya'da halka hitap ederken, emekli zammı, memur zammı ve bayram ikramiyesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Diyanet alışveriş kartı dağıtmaya başladı! Başvurular nereye nasıl yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan ayında alışveriş kartı dağıtıyor. Kurum isimleri tespit edilen ailelere birebir ev ziyaretleri yaparak alışveriş kartlarını takdim edecek.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

İstanbul'un sıkıntılı yapı stokunun envanterini çıkaracağız! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "İstanbul'da büyük bir depremde, bana göre 300-400 milyar dolarlık ekonomik zararı olacak. Bu ülkenin en az 2- 3 yılına mal olacak bu şehri tamir etmek, giden canlar da geri gelmeyecek" dedi...

Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi yıkılıyor!

Konya Ereğli’de bulunan İvriz Sosyal Bilimler Lisesi göçme gerekçesiyle kapatıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu okulun kapatılmaması için yetkililere seslendi.

Kayseri'ye 500 konutluk sosyal konut projesi geliyor!

Bazı ziyaretleri gerçekleştirmek adına Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak hedeflerinin her yıl 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu ifade etti. 

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

Ödemiş Gençlik Merkezi 2018'de tamamlanacak!

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Ödemiş’teki ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ile birlikte belediye tarafından hayata geçirilen gençlik merkezinin inşaatını inceledi.

Ödemiş'e yeni Gençlik Merkezi inşa ediliyor!

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Ödemiş’teki ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ile birlikte Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Kerem Ali Sürekli “Ödemiş’e yakışır bir Gençlik Merkezi yapılıyor” dedi.

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

İvriz ziyaretleri Haberi

İvriz ziyaretleri

Halkapınar ilçesine bağlı İvriz Mahallesi'ndeki, "dünyanın en eski tarım anıtı" kabul edilen Geç Hitit dönemine ait İvriz Kaya Anıtı ve İvriz su kaynağı, bayram tatili boyunca 10 binden fazla ziyaretçi aldı.


Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle 10 binden fazla yerli ve yabancı turistin İvriz'i ziyaret ettiğini söyledi.


Üç günlük bayram tatili boyunca 3 bin 500'ün üzerinde araç ve  10 binden fazla kişinin İvriz Anıt Sahası'na giriş yaptığını vurgulayan Vardar, şunları kaydetti:


''Burası tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dolu. İvriz çayını besleyen doğal su kaynağı, mağaraları, alabalık restoranları, Millattan önce 8. yüzyıldan, yani Geç Hitit döneminden kalma dünyanın en eski ve ilk tarım anıtı İvriz Kaya Anıtı, manastırlar, kilise ve kale kalıntıları, Selçuklu mimarisi örneklerinden bir...