05 / 05 / 2024

İZBAN Torbalı son durum

İZBAN Torbalı son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 110 kilometreye çıkararak Torbalı’ya kadar uzatacak inşaatları ay sonunda tamamlamayı planlıyor. İZBAN Torbalı projesi 61 milyon TL’ye mal olacak.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

İzmir TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Torbalı'da inşa ettiği 286 adet konut için son başvuru tarihi bugün sona eriyor.

Torbalı'da arsa fiyatları arttı!

Son dönemlerde İzmir Torbalı’da üst üste yapılan yatırımlar, başta arsa olmak üzere gayrimenkul fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

İnşaat yatırımcılarının gözü Torbalı'ya çevrildi!

İzmir'de son dönemde inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlenme ile inşaat yatırımcılarının gözü Torbalı'ya çevrildi. 

Torbalı Belediyesi istimlak ve tahsiste rekor kırdı!

Torbalı Belediyesi son üç yılda 914 bin 190 metrekare alan kazandırdı. Torbalı Belediyesi istimlak ve tahsiste rekor kırdı.

Torbalı Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki 250 yatak kapasiteli hastanede son hazırlıklar yapılırken, 7 katlı hastane 20 Ağustos itibariyle hasta kabulüne başlayacak.

Torbalı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

İzmir Torbalı ilçesinde şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla birlikte arsalar değer kazandı.

İzmir Torbalı'da müstakil evler büro oluyor!

İzmir Torbalı'da son yıllarda artan konut sayısı ile birlikte müstakil evlerden apartman yaşamına geçiş yapılmaya başlandı. Torbalı artık İzmir'in en gelişmiş 4. ilçesi konumunda.

İZBAN Selçuk aksında son aşamaya gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında son aşamaya geldi.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir Torbalı'nın konut ihtiyacı arttı!

Küçük Menderes Havzası üzerindeki verimli topraklara sahip Torbalı, 700'e yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra İZBAN ulaşımı, otoyol bağlantısı, konut sayısının artması, kent merkezine yakın ama sakin bir ilçe olması nedenleriyle tercih nedeni oldu.

İzmir Torbalı'da emlak piyasası durgun!

Yaman Emlak sahibi Mehmet Yaman Torbalı'daki emlak piyasasını yorumladı. Yaman, yapılan ve yapılmakta olan yeni evlere rağmen ilçede emlak piyasasının son günlerde durgun olduğunu söyledi.

İZBAN Torbalı son durum Haberi

İZBAN Torbalı son durum


TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması için Büyükşehir’in yaptığı inşaatlarda sona gelindi. Bu ay sonuna kadar inşaatlar tamamlanması planlanıyor. TCDD ile imzalanan protokol gereği, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 6 istasyon ve 9 adet karayolu alt-üst geçidini ve 1 adet yaya üst geçidini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar mevcut tek hat demiryolu TCDD tarafından çift hatta çıkarılıyor. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması yine TCDD tarafından yapılacak.


6 karayolu geçidi tamamlandı

İzmir banliyösünü toplam 110 kilometreye çıkaracak ilave hat üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekeli, Pancar,...