30 / 06 / 2024

İZKA osb destek

İZKA osb destek

İZKA'nın bu yıl OSB'ler ve serbest bölgelere yönelik bir proje çağrısına çıktığını hatırlatan Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, OSB'lerde altyapı projelerine ağırlık vereceklerini söyledi...

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi istihdama umut olacak!

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ, 16 maddelik destek ve önlem paketinde yer alan, “OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi” uygulamanın istihdama umut olacağını söyledi.

Antalya OSB'de sabit kur uygulamasına geçildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, sanayicilere ekonomik açıdan büyük destek sağlayacak bir adım attı. OSB katılımcılarının arsa taksit ve borç ödemeleri sabit kur üzerinden yapılacak.

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişleyecek!

Sanayici, KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek ve önlem paketini açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişleyeceğini söyledi...

Batman OSB'de arsa bekleyişi!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılar ‘Cazibe iller’ programı kapsamında destek bekliyor. OSB’de bazı şirketlere yer tahsisinde öncelik tanınacak.

İstanbul'daki 8 OSB yıl sonunda taşınacak!

İstanbul'da yer alan 8 OSB yıl sonunda taşınacak. 60 bin işletmenin faaliyet gösterdiği OSB'lere 75 ile 200 bin TL arasında hibe destek verilecek.

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere dev destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaptı

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent OSB'yi ziyaret ederek, "Organize sanayi bölgelerine her türlü yardımı yaptık, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Balıkesir OSB'deki 120 milyon Avro’luk yatırıma destek!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk yatırım yapacak olan Alman PD Grup’a Ankara’dan destek sözü çıktı.

İzmir Atatürk OSB Destek Alanı AVM'nin halk toplantısı 1 Eylül'de!

Odak İnşaat Mühendislik tarafından, İzmir Çiğli'ye Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Hizmet ve Destek Alanı Alışveriş Merkezi projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

İZKA osb destek Haberi

İZKA osb destek

İZKA'nın bu yıl OSB'ler ve serbest bölgelere yönelik bir proje çağrısına çıktığını hatırlatan Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, "Bizim bölgemizin ana yolunun, elektrik ve su gibi tesisatların yapılmasıyla ilgili hazırladığımız proje uygun bulunur, İZKA 1.5 milyon TL gibi bir destek sağlarsa, biz de üzerine 700 bin TL koyup, hemen altyapı inşaatına başlayacağız. Sonrasında da ara verilmeden çalışmalarımız devam edecek. Sonuçların aralık ayının ilk yarısında açıklanmasını umuyoruz" dedi. 


Bergama'nın sanayi potansiyelinin değerlendirilmesi için bundan 14 yıl önce kurulan Bergama OSB, altyapı yatırımlarına başlamak için İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasını bekliyor. Yerli ve yenilenebilir enerjide teknoloji üretim merkezi olmayı hedefleyen bölgede halihazırda tek bir firma faaliyet gösteriyor. Bergama OSB'deki 96 parselin 69'unun yatırımcı beklediğini ifade eden Bergama...