23 / 05 / 2024

İzlanda da elektrik üretimi

İzlanda da elektrik üretimi

İzlanda, aktif volkanik dağlarındaki magmadan elektrik üretmeye hazırlanıyor. Uzmanlar, projeyi " enerjide devrim " olarak nitelendirirken, jeologlar Türkiye' de de benzer uygulamanın olup olamayacağını değerlendiriyor...

27 Mayıs cumartesi İstanbul'da elektrik kesintisi! BEDAŞ tarafından etkilenecek ilçeler açıklandı!

27 Mayıs 2023 Cumartesi günü BEDAŞ, İstanbul'da planlı bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri yaşanacak ilçe ve mahalleleri duyurdu.

Elektrikler gidecek! İstanbul da elektrik kesintisi olan ilçeler! 13 Mayıs 2023 Cumartesi elektrik kesintisi yaşanacak!

İstanbul’da yarın elektrikler gidecek mi? Elektrik gidecek ilçeler tek tek duyuruldu! 13 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

BEDAŞ duyurdu! İstanbul'da elektrik kesintisi bugün ne kadar sürecek? 9 Mayıs Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

BEDAŞ duyurdu! İstanbul’da elektrikler kesilecek! 9 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Elektrik kesintisi yarın olacak mı? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 8 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Elektrik kesintisi yarın olacak mı? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 7 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

İstanbul’da elektrikler gidecek! İşte 27 Mart 2023 İstanbul’da elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

AYEDAŞ ve BEDAŞ, günlük olarak İstanbul’da elektrik kesintisi yaşayacak ilçeleri açıklamaktadır. İşte 27 Mart 2023 İstanbul’da elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.

İlknur Temel Temizlik Gıda Elektrik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İlknur Temel Temizlik Gıda Elektrik Ve İnşaat Limited Şirketi  Esenyurt’ta  400 bin TL sermaye bedeli  ile  İlknur Temel tarafından kuruldu.

Dağ Elektrik İnşaat Nakliye Limited Şirketi kuruldu!

Dağ Elektrik İnşaat Nakliye Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Yozkatlı tarafından tarafından kuruldu.

Biyan Otomotiv İnşaat Matbaa Gıda Elektrik Metal Mermer Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biyan Otomotiv İnşaat Matbaa Gıda Elektrik Metal Mermer Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Oğulcan Biyan tarafından kuruldu.

Ayazdağ İnşaat Gıda Elektrik Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazdağ İnşaat Gıda Elektrik Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Taş tarafından kuruldu.

Polathan İnşaat Gıda Elektrik Taşımacılık Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polathan İnşaat Gıda Elektrik Taşımacılık Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sinan Polathan tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İstanbul'da elektrik kesintisi 15 Mart 2016!

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Şile, Kadıköy, Pendik, Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar'ın bazı bölgelerine 15 Mart'ta elektrik verilemeyecek.

İzlanda da elektrik üretimi Haberi

İzlanda da elektrik üretimi

İzlanda, aktif volkanik dağlarındaki magmadan elektrik üretmeye hazırlanıyor.


Uzmanlar, projeyi "enerjide devrim" olarak nitelendirirken, jeologlar Türkiye'de de benzer uygulamanın olup olamayacağını değerlendiriyor. Jeolojik konumu ve Jeotermal kaynaklar açısından zengin olan İzlanda, 2009 yılında başlattığı magmadan elektrik üretme projesinde sona doğru yaklaşıyor.



AA muhabirine konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, ilk aşamada 60 megavatlık elektrik üretecek projenin enerji sektöründe bir ilk olacağını, Türkiye'de de aktif volkanik dağların bulunması nedeniyle, böyle bir projenin uygulanabileceğini belirtti. İzlanda Derin Sondaj Projesi (IDDP) Başjeoloğu Gudmundur Omar Fridleifsson, "Eriyik halde lavların bulunduğu Krafla bölgesinde yaptığımız çalışmalarda amacımız 60 megavatlık üretim yapabilecek bir santral kurmaktı. Ancak, vanalardan birinde yaşanan problem nedeniyle kuyuyu kapatmak ve soğumaya bırakmak zorunda kaldık" dedi.


Proje ekibinin yeni bir kuyu açmaya hazır olduğunu ifade eden Fridleifsson,...