28 / 04 / 2024

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.



İtalya ulusal enerji ve enerji hatları düzenleme kurumu Arera ‘dan dün yapılan açıklamada, yapılan tüm müdahalelere rağmen elektrik faturalarında yüzde 59 artış yapacağını bildirdi.

Arera, ekim ayından itibaren elektrik faturalarına yüzde 59’luk artış yansıyacağını söyledi. Açıklamanın devamında, hükümetin ve kurumun çabaları olmasaydı bu oranın yüzde 100’ü aşmış olacağını paylaştı.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Eylül ayında enflasyon yıllık bazda bakıldığında yüzde 9’a yaklaştı.

Fırıncılardan tabutlu tepki!

Ülkenin en büyük kentlerinden biri Napoli’de Perşembe günü enerji ve hammadde fiyatlarındaki artışa tepki olarak protesto düzenlendi.

Faturalardaki artışın ekmek fiyatlarına yansımasından şikayet eden fırıncılar kent merkezindeki Plebiscito Meydanı’nda halka bedava ekmek dağıtarak gösteriyi sonlandırdı.

Fırıncılar protestoda, Bugün ekmeği ücretsiz veriyoruz lakin yiyebileceğiniz son ekmek bu, çünkü iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız diyerek  ve sektörün bitişini tabutla protesto etti.

Kentte birkaç ay önce ekmek fiyatları kilogram başına 2 eurodan başlarken dünkü gösteride fırıncılar, hükümetten destek alamazlarsa ekmeğin kilogram fiyatının 5-6 euroya kadar yükselebileceğini söylediler.

“Ekmek lüks gıda haline gelecek”

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön