13 / 05 / 2024

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.



AB’ye birlik çağrısı

Avrupa Birliği enerji bakanları enerji fiyatları konusunda dün olağanüstü bir toplantı düzenledi. Bu toplantı öncesi de İtalya’dan AB’ye, enerji krizine birlik içinde çözüm aranması çağrısı yapıldı.

İtalya, başta Rusya’dan alınan gaza tavan fiyatı getirilmesi gibi bir dizi politikada AB ülkelerinin birlik içinde hareket etmesini istedi.

İtalya’nın Kardeşleri partisi lideri Giorgia Meloni de, ‘’Enerji krizinin yarattığı büyük zorluk karşısında, işletmelerin ve vatandaşın korunması için Avrupa'nın acil bir müdahalede bulunması gerekli’’ dedi.

Enerji fiyatlarında artış dünkü İtalyan gazetelerinin de ilk sayfalarında yer aldı.

Corriere della Sera, ‘’Faturalar yıldızlara ulaştı, AB bölünmüş halde’’ manşetiyle olaya değinirken,

La Repubblica da baş sayfasında ‘’Enerji pahalılığı. Savaş faturaları’’ başlığını kullanmayı tercih etti.

La Stampa’da da aynı haber ‘’Faturalar çıldırdı, Avrupa parça parça’’ başlığıyla yerini aldı.

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön