02 / 05 / 2024

izmir afet planı

izmir afet planı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, "14 yıl geçmesine karşın İzmir Master Planının öngördüğü birçok önlem alınmamış, önerdiği projeler gerçekleştirilmemiştir. İzmir bir depreme hazır değildir" dedi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

2020 afet yönetim planı ile ilgili 9 soru TBMM'de!

Bakanlığın afet yönetim planı ve depreme karşı önlem almak için ayırdığı kaynak miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'nı kapsamında yapılaşma mecliste!

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'na ve planda bazı kıyıların, ormanlık alanların ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Avcılar’da her haneye afet planı vaadi!

CHP’nin Avcılar’dan belediye başkan aday adayı Ufuk Özdündar, ilçenin önemli sorunu afet yönetimine çözüm getireceğini açıkladı.

İzmir Bornova'da imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir Bornova'da 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Ataşehir Modern İzmir ödeme planı!

Ataşehir Modern İzmir ödeme planı kapsamında yüzde 20 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Projede ev fiyatları 297 bin TL'den başlıyor...

Evora İzmir ödeme planı 2018!

Evora İzmir ödeme planı 2018 detayları haberimizde yer alıyor. İzmir Alsancak'ta hayata geçirilecek proje Teknik Yapı Halk GYO imzasını taşıyor.

Dap İzmir ödeme planı Eylül 2018!

Dap İzmir ödeme planı Eylül 2018 detayları haberimizde yer alıyor. İzmir Bornova'da hayata geçirilen projede toplam 707 konut ve ticari alan bulunuyor. 

Dap İzmir ödeme planı!

Dap İzmir ödeme planı detayları haberimizde yer alıyor. “İzmir’in doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi” sloganıyla tanıtılan proje 30 ve 31 katlı 2 blok halinde tasarlandı. 

izmir afet planı Haberi

izmir afet planı


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, "14 yıl geçmesine karşın İzmir Master Planının öngördüğü birçok önlem alınmamış, önerdiği projeler gerçekleştirilmemiştir. İzmir bir depreme hazır değildir" dedi.


Murathan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada deprem riski en yüksek kentler arasında yer alan İzmir'in deprem üretme potansiyeline sahip 13 aktif fayla çevrelendiğine işaret etti.


Kentin deprem- afet risklerini belirlemek amacıyla 1998-1999 yıllarını kapsayan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İzmir Deprem Master Planı” hazırlandığını anımsatan Murathan, planın deprem olmadan önce, deprem sonrası yapılacak işlerin ve depremden önce alınacak önlemlerin planlanmasına yönelik yapıldığını belirtti.


Raporun hazırlanmasından bugüne 14 yıl geçtiğini ancak planda öngörülen birçok önermenin yerine getirilmediğini, İzmir ili afet planlamasının önemli eksikler içerdiğini savunan Murathan, afet sonrası bina dışına çıkan vatandaşların "güvenli alan" olarak belirlenen...