12 / 05 / 2024

izmir akdeniz akademisi

izmir akdeniz akademisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, 27 - 28 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği “ Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu” nda Akdeniz’in seçkin isimlerini ağırlayacak.

İzmir Tasarım Koridorları'nda kazanan projeler belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve de Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan 5 proje belli oldu.

İzmir Akdeniz Akademisi törenle açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Akdeniz Akademisi, düzenlenen tören ve konferansla çalışmalarına başladı. Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas konferansta birer sunum yaptı...

Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu 27-28 Kasım'da yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, 27 - 28 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği “ Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu” nda Akdeniz’in seçkin isimlerini ağırlayacak.

Akdeniz Kentler Birliği İzmir'de toplandı!

Akdeniz Kentler Birliği Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi.

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu!

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu. Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar: "Birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için ortak bir platform olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Tevfik Balcıoğlu: İzmir tasarım kenti olacak!

Londra Tasarım Festivali'nde İzmir'i temsil eden, Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Balcıoğlu, Ege ve İzmir'in bir tasarım kenti olarak kalkınabileceğine dikkat çekti.

Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması'nın sonuçları belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasının ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ’nde (AASSM) gerçekleşti.

İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması başvuruları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği "İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması" için başvurular bugün başladı. Son başvuru tarihi 8 Eylül 2014 Pazartesi günü olacak.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) internet sitesinden alınan yazılı bilgiye göre Akdeniz Doğu Baseni 'nde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Akdeniz Güvenlik İSKİ'nin özel güvenlik ihalesini kazandı!

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş., İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ Genel Müdürlüğü'nün özel güvenlik hizmeti alımı için pazarlık usulü açılan ihaleyi 4 milyon 31 bin 650 TL ile kazandı...

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem oldu!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 11.12'de merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem oluştu...

Akdeniz Turistik Tesisleri Anonim Şirketi Kemer Turizm Seyahat Acentesi Nişantaşı Şubesi açıldı!

Akdeniz Turistik Tesisleri Anonim Şirketi Kemer Turizm Seyahat Acentesi Nişantaşı Şubesi, Jeans Charles Alin Fortoul tarafından 27 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 24 Mart'ta kuruldu.

İzmit'te Deprem Eğitim Akademisi kurulacak!

Marmara depreminde büyük yıkımların yaşandığı Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından dünyanın en büyük Deprem Eğitim Akademisi ( DEA ) ve ilk kurtarma teknolojileri tekno kenti kurulacak.

Recep Altepe: Bursa sahilleri Akdeniz'i aratmayacak!

Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını, hayata geçirecekleri projelerle Bursa sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.

Avrasya GYO Akdeniz'deki gayrimenkulünün değerleme raporunu revize etti!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Mersin Akdeniz' de bulunan parselinin daha önce yayınlanan değerleme raporunu revize ederek tekrar yayınladı. Revize ekspertiz raporu aşağıda...

izmir akdeniz akademisi Haberi

izmir akdeniz akademisi

İzmir’de ‘Akdeniz rüzgarı’ esecek



İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, Akdeniz ülkelerinin tarihi, kültürel ve siyasi birikimlerinin masaya yatırılacağı uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde Kültürpark İzmir Sanat Konferans Salonu’nda gerçekleşecek “Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu”, konusunda uzman tarihçiler, yazarlar, kültür yöneticileri ve diplomatlar ile akademisyenleri buluşturacak. Tarihsel bir perspektif içinde düzenlenecek olan ‘Çoğulluğu ve Farklılığı İçeren Bir Birlik Özlemi’ başlıklı sempozyumda katılımcılar; ekonomi, ticaret, tarım, sanayi ve kültür alanında geçmişi değerlendirerek geleceğe ışık tutan, Akdeniz’in geleceğinde, siyaset, diplomasi ve demokrasinin rol ve işlevleri konularındaki bildirilerini sunulacak. Uluslararası sempozyumda ‘Akdeniz’de Kent, Birey, Toplum’, ‘Akdeniz’de İktisadi ve Toplumsal Dönüşümler’, ‘Akdeniz Kültür Havzası’, ‘Akdeniz’deki Siyasal ve Diplomatik Gelişmeler’, ‘Geleceğin Akdeniz’i ve İzmir’ gibi başlıklar tartışılacak. 


Kimler Katılıyor?

“Uluslararası Akdeniz Tarihi,...