02 / 05 / 2024

İzmir Akdeniz Akademisi törenle açıldı!

İzmir Akdeniz Akademisi törenle açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Akdeniz Akademisi, düzenlenen tören ve konferansla çalışmalarına başladı. Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas konferansta birer sunum yaptı...




İzmir Akdeniz Akademisi'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ülkemizin en çağdaş, en aydınlık kentinden tüm Türkiye'ye bir katkıda bulunmak, demokrasi anlayışına bir ivme kazandırmak istiyoruz" dedi. Lucien Arkas'ın İzmir'in en büyük sermayesi hoşgörü kültürüdür. Onu kaybetmemek lazım" sözleri büyük alkış aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Akdeniz Akademisi, düzenlenen tören ve konferansla çalışmalarına başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki açılış törenine siyasetçiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, akademisyenler ve kentin kanaat önderlerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni nedeniyle düzenlenen konferansta ise Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas birer sunum yaptı.

İvme kazandırmak istiyoruz

Bir düşünce kuruluşu ve demokrasi platformu olarak faaliyet göstermesi planlanan ve Türkiye'de ilk kez bir belediye bünyesinde kurulan Akdeniz Akademisi'nin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Akdeniz'de lider kent olmayı hedeflediklerini söyledi. Akademinin amacının katılımcı demokrasi anlayışını yaşama geçirmek olduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu "İzmir'in tüm dinamiklerini harekete geçirip  İzmir  için üretmek, demokrasi ve katılımcı demokrasi anlayışını yaratmak, Türkiye'nin en aydınlık kentinden tüm ülkemize katkıda bulunmak ve demokrasi anlayışına ivme kazandırmak istiyoruz. Akademinin temelleri 2009 yılında atıldı. Bu kent çevre yatırımlarıyla suyu, havayı koruyarak bir yerlere gelmek, kalkınırken korumak üzerine bir politika izliyor.
Kent tasarımı ve ekosistemle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarını yüzde 90 tamamladık. İzmir'i Akdeniz'e ve dünyaya sunmak için ev ödevlerimizi iyi yapıyoruz" dedi.

Yönümüzü Avrupa'ya döndük

İzmir'in ekonomik gücünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "2004 yılında göreve geldiğimdeki rakamlarla bugünkü rakamlar, büyümedeki iddiamı kanıtlıyor. EXPO 2020'ye yürüyoruz. EXPO 2020'nin İzmir'de yapılması, İzmir'in hedeflerinden biri olan hizmet ve turizm sektöründe çeşitlenerek büyümesini sağlayacak bir pik noktası. Akdeniz'in lider kentlerinden bir tanesi olmak istiyoruz. Yönümüzü Avrupa'ya, batıya, Akdeniz'e dönerek ileriye, çağdaşlığa dönerek İzmir'i aydınlatmak istiyoruz. Bunun yanında tüm komşularımızla iyi olacağız. Bu akademi umuyorum, giderek bir sivil inisiyatif olur. Hepimiz İzmir için bir şeyler üretirsek kazanacağımıza inanıyorum.
'İzmir'e İz Bırak' projesiyle 10 yıllık stratejik planımızı tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte yapmaya çalışıyoruz. 10 yıllık yol haritamızı belirleyecek stratejilerimizi katılımcı bir anlayışla ortaya çıkarıp tekrar katılımcılarımızla paylaşacağız. Başarıp kentimizi bir dünya kenti hedefine sürdürülebilir anlayışla taşımak istiyoruz" diye konuştu. İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise bir düşünce kuruluşu olan Akdeniz Akademisi'nin gücünü demokratik platformdan aldığını belirtti.


Ege Telgraf

Geri Dön