30 / 04 / 2024

izmir almanya ticaret hacmi

izmir almanya ticaret hacmi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, "İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Hedefimiz karşılıklı iş birliği ile ticaret hacmini geliştirmek" diye konuştu

Ender Yorgancılar: Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir’e beklediklerini kaydetti. Yorgancılar, “İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar" dedi

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

İzmir'de ticaret ve sanayi imarlı 2 arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı'da yer alan ticaret ve sanayi alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 1.140 metrekare ve 3 bin 106 metrekare olarak belirtildi.

Torbalı Belediyesi İzmir'de ticaret imarlı arsa satacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı Ayrancılar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa ticaret alanı imarlı.

İzmir Büyükşehir, Buca'da ticaret imarlı arsa satacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da ticaret imarlı arsa satacak. Söz konusu arsa 2 bin 544 metrekare alana sahip.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi. 173 iflas başvurusu olan inşaatı, 165 iflas başvuruyla ticaret, 129 başvuruyla da bilim ve teknik hizmetler sektörü takip etti.

Almanya'da 226 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu senenin şubat ayında bin 529 işletme iflas açıkladı. İflaslardan en fazla 255 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü etkilendi. Bunu 226 iflas başvurusuyla inşaat sektörü takip etti.

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Konut fiyatları dünyada Almanya’dan sonra en çok İzmir’de artıyor. Yetkililer bu durumunda iklimden yaşam maliyetlerine, trafikten güvenliğe kadar pek çok kriterin etkili olduğunu söylüyor.

Asaş Alüminyum'dan Almanya'ya 600 konutluk proje!

Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Almanya’da Neuwied’te üretim ve lojistik tesisi kuruyor. ASAŞ Neuwied’te 600 konutluk bir projeye imza atacak. Projenin mimarlığını ise Tabanlıoğlu Mimarlık yapacak.

İzmir Dünya Ticaret Merkezi için arsa tartışması!

İzmir'de yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi projesinin inşaatına başlanamaması büyük tartışmalara neden oldu.

İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Kentsel dönüşümün metropol ilçelerden imalatın civar ilçelere kaydırılması gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli" diye açıklama yaptı.

Sinpaş, İngilizlerden aldığı ticaret merkezini kara geçirdi!

Sinpaş'ın Almanya Frankfurt’ta İngilizlerden satın aldığı ticaret merkezini zarardan kâra geçirdi. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, "Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdık" dedi. 

İzmir Tire Ticaret Lisesi 5.2 milyon TL'ye yapılıyor!

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılan Tire Ticaret Lisesi yeniden yapılıyor. 2 ay kadar önce inşaatına başlanılan binanın yatırım maliyeti 5.2 milyon TL.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasının temeli atıldı!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Kordan'da hizmet verecek 7 katlı yeni binasının temeli törenle atıldı. Açılış törenine milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

izmir almanya ticaret hacmi Haberi

izmir almanya ticaret hacmi


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir'e davet etti.  


Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach'ın, EBSO'yu ziyaretinde Yorgancılar, "İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Bu rakamı çok daha yukarılara çıkaracak potansiyelimiz var. Hedefimiz karşılıklı iş birliği ile ticaret hacmini geliştirmek. Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz" dedi. 

EBBO'nun üniversite-sanayi iş birliğine verdiği önemi vurgulayan Yorgancılar, geçen yıllarda Münih'te meslek liseleri ve Ludwig Maximilian Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini hatırlattı. Almanya'nın ekonomik başarısında mesleki eğitimin payının büyüklüğüne dikkati çeken Ender Yorgancılar, "Bu çalışmaları yerinde görmek ve üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek için karşılıklı temaslarda bulunduk. Sizin göreve başlamanız ile birlikte bu temasların artarak devamını ve daha üst düzeylere taşıyabileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.  


Heyetleri...