05 / 05 / 2024

Sinpaş, İngilizlerden aldığı ticaret merkezini kara geçirdi!

Sinpaş, İngilizlerden aldığı ticaret merkezini kara geçirdi!

Sinpaş'ın Almanya Frankfurt’ta İngilizlerden satın aldığı ticaret merkezini zarardan kâra geçirdi. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, "Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdık" dedi. 



İngilizlerden aldığı ticaret merkezini zarardan kâra geçiren Sinpaş, kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekareye ulaştı. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdık" dedi.

 

Sinpaş, İngilizlerden aldığı ticaret merkezini kara geçirdi!


Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik şirketin aylık kira gelirinin yaklaşık 14 milyon lira olduğunu , yıllık ise 105 bin metrekare kiralama yaptıklarını ifade etti. 


Sinpaş ilk 10'da

Sinpaş, OSWE ticaret ve lojistik kompleksini, İngiliz emlak şirketi Segro Real Estate’den 60 milyon Euro'ya almıştı. OSWE, 242 bin 399 metrekare alan üzerinde yer alıyor ve 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip. OSWE bünyesinde ofis, depolama, lojistik, TV stüdyosu, AVM ve eğlence merkezi gibi farklı konseptleri barındırıyor. Çelik, "Sinpaş, kısa süre içinde girişim ve yatırımcıların yoğun ilgisini çekmeyi başardı. Türk ve yabancı girişimcilere ofis, lojistik, depo ve perakende alanları kiralamaya başlayan Sinpaş ile birlikte OSWE’nin kiracı sayısını büyük bir başarıyla yaklaşık 6.5 kat arttı. Kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 arttı" açıklamasında bulundu. 


Frankfurt ölçeğinde ilk 10 gayrimenkul arasında olduklarına dikkat çeken Çelik, bölgede OSWE altında teklif verdikleri 2 gayrimenkul olduğunu da söyledi. 


Türkiye’de Flatofis, İş Modern, Deposite AVM, Denizli Aquamall,  Ankara  Altınoran AVM ve Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan OSWE ticaret ve lojistik kompleksini işlettiklerini ifade eden Çelik, "Bu projelerimizdeki kiracılarımız arasında yer alan yabancı yatırımcılardan da sene başında küçülme talebi almıştık. Ancak onlar da küçültme öncesi kiraladıkları metrekarelerin üzerine çıktı. Son çeyrekte tek başına 6 bin metrekare ek alan talep eden yatırımcımız da oldu" dedi.


Ticaride hedef  2,5 milyon metrekare

Çelik, ticari gayrimenkulde hedef büyüttüklerini ifade ederek, "Yaklaşık 1.7 milyon metrekare ticari alanımız planladığımız projelerle 2 milyon 500 bin metrekareye ulaşacak. Yurtiçinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla’da çalışıyoruz. Yurtdışında Frankfurt’un yanı sıra Riyad, Cidde’de yakın zamanda yatırımlarımız olacak. Her alanda en iyiyi hedefliyoruz ve bunun en iyi örneğini, Frankfurt’ta sergiledik. Yeni hedefimiz tüm ticarilerde yüzde 95 doluluk" dedi.


Geri Dön