23 / 07 / 2024

izmir arap deresi temizleme çalışmaları

izmir arap deresi temizleme çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir yandan aşırı yağışlar nedeniyle yoğun atık taşıyan dereleri temizlerken, diğer yandan da içinde taş yoğunluğu tesbit edilen Mürselpaşa’daki kolektör hattına girdi.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

İzmir Meles Deresi'nde betonlama çalışmaları başladı!

İZMİR’deki Meles Deresi’nin zemininin 13 bin metrekaresini geçen yıl betonlayan İZSU, kalan 17 bin metrekarelik bölümde de betonlama çalışmalarına başladı.

İzmir Bostanlı Deresi'nin kıyıları yenileniyor!

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, sıra, Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi.

İzmir Arap Hanı yerine AVM veya butik otel yapılacak!

İçinde 120 dükkan bulunan Arap Hanı'nın AVM veya butik otel yapılabileceği belirtildi. Arap Hanı Tuhafiyeciler Çarşısı Genel Müdürü Mustafa Akata, ortak ve hissedarların satış konusunda anlaştıklarını söyledi.

İzmir'deki tarihi Arap Hanı 30 milyon TL'ye satılıyor!

İçinde 120 dükkan bulunan Arap Hanı’nın AVM veya butik otel yapılabileceği belirtildi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki 130 yıllık geçmişe sahip Arap Hanı satılığa çıktı..

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi ne zaman?

Kıyı tasarımında sıra Bostanlı Deresi’ne geldi “İzmirdeniz Projesi” kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...

600 Arap işadamı İzmir'e geliyor!

Türk-Arap ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 1-4 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği "2. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi" tanıtım toplantısı yapıldı. Zirveye 22 Arap ülkesinden katılacak temsilcilerle işbağlantıları kurulması hedeflendi

İzmir Meles Deresi bataklık halinden kurtuldu!

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

İzmir Meles Deresi’nin tabanı betonlanıyor!

Meles Deresi'nin tabanındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bir taraftan çamur ve balçıkların tahliyesini sürdürürken diğer taraftan da temizlenen bölümlerde beton atmaya başladı.

İzmir Meles Deresi betonlama çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi'nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanını betonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi.

Arap turistin Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Türkiye'ye Arap ülkelerinden gelen turist sayısı son yıllarda istikrarlı şekilde artış gösterirken, "Türk dizileri, alışveriş olanakları ve turizm potansiyelinin iyi sunulması"nın Arapların tatil rotasını Avrupa'dan Türkiye'ye çevirmesinde etkili oldu...

Sia and Moore Mimarlık Arap ülkelerinde lüks konutlar yapıyor!

Sia & Moore Mimarlık’ın sahibi Banu Altay, bölgenin bir kadına gösterdiği olumsuz çalışma şartlarına rağmen Kuzey Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Türkmenistan’da malikaneler yapıyor. Arap mimarisini Osmanlı mimarisiyle buluşturuyor

izmir arap deresi temizleme çalışmaları Haberi

izmir arap deresi temizleme çalışmaları


İzmir Körfezi’nin korunmasına yönelik çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, en büyük kirleticilerden olan derelerde periyodik temizliklere aralıksız devam ederken; Meles ve Arap Çayı derelerinden 45 günde 33 bin ton malzeme çıkarıldı.


İlk kez amfibik yüzer-gezer iş makinasının da kullanıldığı temizlik çalışması ile dere ağızlarında akışı engelleyen atıklar temizleniyor. Bu yılki atık miktarının geçmiş yıllara göre daha yoğun olduğunu belirten yetkililer, bunun da Mayıs ayı içinde ve Haziran ayı başında kentin aldığı yoğun yağışa bağlı olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz son 2 yılın haziran ayı yağış miktarlarına bakıldığında, metrekareye ortalama 15 kilogram yağış düşerken, bu Haziran’ın sadece ilk 10 gününde metrekareye 48 kilogram yağış düştü. Bu yağışlar, Meles ve Arap derelerine taşkın hatları vasıtası ile organik yükü fazla olan atıksu ve...