03 / 05 / 2024

izmir askeri alanlara ne yapılacak

izmir askeri alanlara ne yapılacak

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Bu kararla İzmir, 500 fuar alanı daha kazanır" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir'de askeri arazilere AVM mi yapılacak?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuzla askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Tuzla Askeri Alanlara ilişkin 15 Ocak 2016 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlar ile ilgili imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Askeri alanlar kentsel dönüşüme girecek mi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan kent merkezlerindeki askeri alanlara ilişkin olarak açıklama yaptı. Canikli, “Kent merkezinde yer alan askeri lojman, idari birimler ve askerlik şubelerinin taşınması gündemde değildir” dedi.

İstanbul'daki arazilerin yüzde 10'u askeri alan!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul'un arazi mülkiyetinin yüzde 10'u askeri alanlara ait, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanım hakkının olduğu ortaya çıkıyor" dedi

Kışla ve askeri tesislerin taşınması 2 milyar TL'ye mal olacak!

Başbakan Yıldırım’ın da ‘kapatılacak’ sinyalinden sonra yapılan hesaba göre herhangi 10 tesisin yerlerinin hazırlanıp taşınması 2 milyar TL maliyet demek. Boşalacak alanlara ticari alanlar kurulacak

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

Kuleli Askeri Lisesi kapatıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, adı kalkışma ihanetine karışan 171 yıllık Kuleli Askeri Lisesi, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında kapatıldı.

Askeri lise ve kışlalar imara mı açılacak?

Askeri okulların kapatılması, kışlaların da şehir dışına taşınması kararının alınması, herkeste rant kuşkusu yarattı.

Gamze İlgezdi: Askeri araziler çekici alanlara dönüştürülecek!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 15 Temmuz sonrası askeri arazilerin ne olacağını irdeledi. Arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a sordu.

Kayseri'deki 24 askeri alan şehir dışına mı çıkarılıyor?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Hava İkmal Şehir Parkı projesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Maliye Bakanlığımızla bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Askeri bir tesisin şehir dışına taşınmasıyla ilgili izlenecek yol konusunda mesafeler kat ettik ''dedi.

Tezcan Candan: Askeri alanlar imara açılmamalı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yeşil alanları barındıran askeri alanların imara açılması tam bir katliam olur” dedi.

Kuleli Askeri Lisesi'nin binasına ne olacak?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL kararnamesiyle kapatılan ve Boğaziçi'nin Çengelköy ile Vaniköy arasındaki sahilinde bulunan Kuleli Askeri Lisesi'nin hayatına nasıl devam edeceği yeni bir tartışma konusu.

izmir askeri alanlara ne yapılacak Haberi

izmir askeri alanlara ne yapılacak


Askeri alanların yeşil alana dönüşmesi

İzmir'e 500 fuar alanı kazandırır!




İzmir gibi büyük kentlerde herkesin yararlanacağı kamu alanlarındaki sıkıntı her geçen gün büyüyor.

Geçen haftalardaki yazımda rakamları vermiştim. İzmir’in yüzölçümü 12 bin 12 kilometrekare. Yani kentteki toprakların tamamı bu kadar.

Bu arazilerin kamuda kalan bölümü 6 bin 630 kilometrekare. Bu da tüm toprakların yüzde 55’ini oluşturuyor.

Dağları, yolları, denizleri çıkardığınızda kalan kısım yüzde 20’yi bile bulmuyor.



Bu konuda geçen hafta önemli bir gelişme oldu.

İzmir Milletvekili Murat Bakan kent içinden taşınması planlanan askeri bölgeler yerine ne yapılacağı yönünde bir soru önergesi verdi.

Bu önergeye Başkabakanlıkça verilen cevapta şu bilgiler yer aldı:

“Askeri alanların büyük bir kısmının özellikle şehir merkezlerinde ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere şehir parkları, yeşil alanlar gibi sosyal altyapı olarak düzenlenmesi, yeşil alan olmaya müsait olmayan...