02 / 05 / 2024

izmir banliyo sistemi körfez yunusu

izmir banliyo sistemi körfez yunusu

İZBAN’ın yeni tren setlerinden ilk 3’ü “test sürüşü” için İzmir’e getirildi. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setin İzmir’de olacağı, kalan 16 setin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacağı bildirildi.

İzmir fay hattına erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli'de erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarına dikkat çekti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe ile Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü imzaladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Akıllı Trafik Yönetim Sistemi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir ’ de uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak...

İzmir Banliyö Sistemi'nde yenilenme çalışmaları sürüyor!

Devlet Demiryolları ( TCDD ), İzmir'de Aliağa'dan Cumaovası'na kadar 80 kilometrelik banliyö hattı üzerinde toplu taşıma hizmeti veren İzmir Banliyö Sistemi' nde yenilenme çalışmaları sürüyor.

İzmir köylerindeki su depolarına otomasyon sistemi yerleştirildi!

Köylerdeki su depolarına radyo frekansı ile çalışan otomasyon sistemi yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece hem dolan depoların taşarak su kaybı yaşanmasını hem de pompalardaki gereksiz enerji harcamasını önlemiş oldu.

Ispartakule'ye metro ne zaman gelecek?

Bahçeşehir Ispartakule bölgesine metro ne zaman gelecek? Ispartakule metrosu ne zaman hizmete açılacak? Ispartakule'ye bir metro ve iki banliyo sistemi ne zaman hizmete alınacak? İşte Ispartakule metro ve banliyo sistemlerinin açılış tarihleri...

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?

Kira beyannamesini internet üzerinden vermek isteyen mükelleflerden bazıları sistemde sorun yaşayabiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır? Kira beyanname sistemi sorunları nelerdir?

Özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işleri!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işlerini kaleme aldı. Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinin taahhüde bağlı olarak yapılması olayında "kamu kuruluşu" ya da "özel şirket"

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Isı yalıtımının uzman markası Baumit’in yenilikçi yapısını ortaya koyan open® Isı Yalıtım Sistemi, duvarların nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde konut iklimini optimize ederek kış ve yaz aylarında konforlu mekanlar yaratıyor.

Eskişehir'de akıllı kavşak sistemi uygulamaya geçti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır üzerinde çalıştığı 'Akıllı Kavşak Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi ile Trafik Akışının İyileştirilmesi' projesi hayata geçirildi. Şehir 17 kavşak altyapısı akıllı kavşak sistemine uygun hale getirildi...

Konut finansmanı sistemi hakkında kanun!

Konut finansmanı sistemine ilişkin çeşitli kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun 6 Mart 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5582 sayılı Konut finansmanı sistemi kanunu esasları...

Adana'da arıcı ve göçerlere seyyar enerji sistemi dağıtıldı!

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, " Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma " projesi kapsamında, gezginci arıcılara ve göçerlere, elektrik üreten taşınabilir solar enerji sistemi dağıttı...

Sur Yapı rotasını İzmir ve Bursa'ya çevirdi!

Sur Yapı Bursa'da konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapmak için arazi satın aldı. izmir'de ise sahile sıfır bir noktada Torunlar GYO ile ortak konut, ofis, alışveriş merkezi, otel ve marinadan oluşan iddialı bir yapı yükselecek.

izmir banliyo sistemi körfez yunusu Haberi

izmir banliyo sistemi körfez yunusu


İZBAN’ın yolcu kapasitesini artırmak amacıyla sipariş edilen yeni tren setlerinden ilk 3’ü “test sürüşü” için İzmir’e getirildi. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setin İzmir’de olacağı, kalan 16 setin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacağı bildirildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN, İzmirlilerin “Körfez Yunusu” adını taktığı yeni vagonlarına kavuştu. Banliyö hattının genişlemesiyle birlikte ortaya çıkacak vagon ihtiyacının karşılanması amacıyla sipariş verilen 40 adet yeni tren setinden 3’ü, testlerinin yapılması amacıyla İzmir’e geldi. 


Güney Koreli Hyundai-Rotem firması tarafından üretilen, Adapazarı’ndaki Eurotem fabrikasında montajı yapılan setlerin 5’inin imalatı tamamlandı. İlk üç set testler için İzmir’e gelirken, diğer 2 set ise hız testleri için Eskişehir hızlı tren...